Vraag en antwoord

Wat is de MatriXmethode?
Het is een gesprekstechniek met als uitgangspunt je interne strategie die je gebruikt bij het verwerken en opslaan van leer- en emotionele informatie. Als jouw strategie niet goed voor je werkt kan je deze vervangen voor een strategie die wél werkt voor jou.

Waarom hoef ik niet over de inhoud van mijn probleem te praten?
De inhoud van jouw probleem hoef je niet tot in detail te vertellen. Ik werk een bepaalde strategie met jou af. Bij elk probleem, is er sprake van een plaatje, geluid, gevoel en gedachte. Daarover stel ik vragen die jij voor jezelf mag beantwoorden en dan ontdek je daarbij zelf wat er voor jou werkt. Dit betekent dat, wanneer je moeite hebt met het bespreken van jouw probleem, er toch gecoacht kan worden.


Voor welke problemen kan je de MatriXmethode inzetten?

Een vol en druk hoofd                  Depressie
Concentratieproblemen              Heimwee
Leerproblemen                               Slaapproblemen
Emotionele problemen                ADHD
Angsten                                             Autisme
Piekeren                                           Anorexia
Trauma’s en PTSS                           Claustrofobie      
Burn-out klachten                          Smetvrees
Pijnklachten zonder medische oorzaak                                      

Wat zijn mentale problemen?
Mentale problemen zijn onder andere, angsten, trauma's, onverwerkte emoties, vol en druk hoofd, concentratieproblemen, slaapproblemen en pijnklachten zonder medische oorzaak. Veel mensen beseffen te weinig dat mentale problemen vaak het gevolg van verkeerd opgeslagen informatie is. Het is je eigen beleving die negatief is opgeslagen.

 

Voor welke leeftijd?
Het is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. De enige voorwaarde is dat je in staat moet zijn om de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden. Ik coach kinderen vanaf 5 jaar.

Moet je het geleerde je hele leven blijven toepassen?
De unieke zelfbedachte strategie blijf je altijd gebruiken voor een goed resultaat. Dit gaat na verloop van tijd vanzelf, omdat je het zelf bedacht hebt. Bij emotionele problemen, ook angsten, is het probleem geneutraliseerd en heb je er geen last meer van.

Vol hoofd opruimen, HOE doe je dat dan?
Dit wordt in het Ebook duidelijk uitgelegd.

Wat is je interne strategie?
Iedereen heeft een eigen manier om informatie te verwerken en op te slaan. Alle informatie van wat je ziet, hoort, ruikt, voelt, proeft en denkt. Dit begint al op hele jonge leeftijd en niemand heeft je ooit verteld hoe je dat moet doen.
Je doet dit onbewust en op jouw eigen manier. Dat is jouw interne strategie. Als je strategie niet handig is, of niet goed werkt voor jou, ontstaan er problemen op het gebied van leren of emoties.

Leerproblemen
Op school leren de kinderen wat ze moeten leren maar vaak niet hoe ze het moeten opslaan. Als je alle informatie die je binnenkrijgt niet goed kan opslaan, kom je in de problemen. De basisinformatieprocessen worden gecoacht.
(Alfabet, 100 veld, tafels 1 t/m 10, enz.) De nieuwe handige strategie kan je zelf overal voor gebruiken.
Dyslexie en Dyscalculie worden niet opgelost, maar doordat de basisinformatie goed opgeslagen is, gaat het lezen en rekenen veel gemakkelijker.


Angsten
Angsten en emoties zijn jouw gevoelens (beleving) die in gang gezet worden bij de herinnering aan een nare gebeurtenis uit je verleden. Je blijft erover piekeren. En het belemmert je nu nog steeds. Sterker nog, je bedenkt ook nog van alles wat in de toekomst zou kunnen gebeuren. En dat versterkt weer je angst. Jouw interne strategie blijkt dan niet goed voor jou te werken. Het is eigenlijk allemaal informatie die negatief is opgeslagen. Deze eigen strategie is dus ook alleen te veranderen of te vervangen door jou zelf. Daarna verdwijnen de klachten of worden (sterk) verminderd.

Bij welke angsten is 1 sessie meestal voldoende?
Enkelvoudige angsten zoals: tandartsangst, dierenangst, bruggenangst, vliegangst, hoogtevrees, watervrees, angst voor bloed, injecties, angst voor roltrap en lift, claustrofobie, angst voor onweer, autorijden enz.

ADHD
Als mensen met ADHD hun hoofd opruimen ervaren zij vaak heel veel rust, ruimte en overzicht in het hoofd.
Zij geven dit vaak aan als een verademing, zij krijgen weer 'lucht'.

Autisme
Mensen met autisme verwerken informatie op een andere manier. Hun zintuigen zijn vaak extra gevoelig en eerder overbelast. Voor hen is het ook bijzonder prettig als hun hoofd opgeruimd is.

Anorexia
Ik ben niet gespecialiseerd in Anorexia zelf, maar eetstoornissen zijn o.a. een gevolg van wat er in het hoofd negatief
is opgeslagen, en daar weet ik alles van.😉

Problemen rondom kanker
Ik heb mensen gecoacht met angst voor terugkeer van de ziekte. Dat is natuurlijk een reële angst, dat kan je niet oplossen. Maar je kunt wel heel veel daarom heen aanpakken zoals prikangst, angst voor ziekenhuizen, angst voor medische apparaten (claustrofobie) angst voor geuren of medicijnen slikken.
Als je deze angsten kunt neutraliseren wordt de angst rondom kanker milder.

Download hier mijn gratis E-Book!