Eén op één coaching voor volwassenen en kinderen.

Pak het probleem bij de oorzaak aan en krijg weer rust.

Als er mensen met angst(en), trauma's of andere emotionele problemen in mijn praktijk komen, leg ik uit hoe het werkt in hun hoofd en lichaam. Als ze dat inzicht hebben gekregen, begrijpen zij ook precies wat er met hen gebeurt. Ze zien dan ook dat de manier waarop ze reageren eigenlijk helemaal niet zo raar is, dat het iedereen kan overkomen en dat niemand zich voor zijn/haar problemen hoeft te schamen. Dat geeft vaak gelijk al verlichting! 

We zorgen daarna eerst voor een basisrust in je hoofd. Ik leer je hoe je al je gedachten en informatie in je hoofd kunt ordenen. Je merkt gelijk het verschil; je hoofd voelt heerlijk 'leeg' en rustig en er komt weer overzicht. Je creëert als het ware een UITKNOP voor je piekergedachten die je altijd en overal kunt gebruiken Dit is geen ‘trucje’ of 'zweverig',  je krijgt gewoon hele praktische vaardigheden aangeleerd.  Voor sommige mensen is dit al voldoende om weer rust in het hoofd te krijgen.

Ontrafelen; waar zit de oorzaak van jouw probleem?

Er kan ook meer aan de hand zijn; je hebt een trauma, PTSS of je hebt verliezen geleden in je relatie werk, gezondheid of na een verhuizing. 

Het kan ook zijn dat je niet weet waar jouw probleem precies vandaan komt.
Je hebt last van (faal) angsten, paniek, burn-outklachten, je bent somber of je hebt lichamelijke klachten zonder een duidelijke medische oorzaak. Het gaat gewoon niet echt lekker met je, maar je kunt er zelf maar moeilijk de vinger opleggen.

Angst? Trauma?
Pak jouw probleem bij de oorzaak aan en heb geen last meer van de gevolgen.

Ik kan je helpen om de oorzaak van jouw probleem te ontrafelen zodat je het niet alleen op korte termijn maar ook voor de lange termijn kunt oplossen. Voor veel mensen is het verleden niet ver weg; de problemen die ze nu ervaren, zijn vaak gebaseerd op (traumatische) ervaringen uit het verleden. Daar hoef ik geen details over te horen, wat je voor je zelf wil houden, blijft bij jou.

We kijken ook naar jouw strategie van informatie verwerken en opslaan en hoe je in het leven staat; wat is belangrijk voor je, en naar wat jouw behoeften en kernwaarden zijn.

Als we dit allemaal helder hebben kunnen we heel gericht naar de kern van jouw probleem gaan. We pakken jouw blokkades (angsten, trauma's) één voor één aan en halen de zware lading eraf. Hiervoor gebruik ik verschillende werkvormen. Je zult merken dat als de negatieve lading eraf is, je niet meer getriggerd wordt.

Jantine over de coaching van haar 11 jarige dochter: Ik denk dat je precies de kern van het probleem te pakken hebt. Fijn dat dat zo snel helder is geworden! Zo kunnen we bepaald gedrag nog beter kunnen plaatsen!

Leer omgaan met stress, angst en paniek zodat je weer  kunt ontspannen.

Ik meld je vast dat ik graag efficiënt werk met als doel dat je op korte termijn direct effect ervaart maar ook weet hoe jij het in de toekomst zelf kunt oplossen. Om dit goed aan te kunnen pakken heb ik enkele video’s en werkbladen als opstart voor de coaching samengesteld. Doordat je je hiermee voorbereidt en de informatie alvast wat kan landen scheelt dat enorm veel tijd tijdens de afspraken. ( Het bespaart de meeste cliënten zo'n 3 tot 4 sessies). 

Wat afspraken betreft plan ik zoveel als nodig, en zo weinig als mogelijk is. De eerste paar sessies zijn 1 x per week en daarna spreiden we het over 2 of 3 weken uit. Mede door het voorbereidende werk als opstart voor de coaching hebben mijn cliënten gemiddeld slechts 6 sessies nodig. Al met al een hele stevige basis, je kunt er je leven lang mee door.

Lianne, 36 jaar: "Ik was behoorlijk gestrest en ik bleef ook nog veel te veel naar het nieuws kijken en hier over piekeren.
Maar nu weet ik wel hoe dit te stoppen en hoe hiermee om te gaan.
Heel fijn!"

Je veilig voelen is van belang om te ontspannen en tot rust te komen
daarom heb jij als cliënt altijd de regie tijdens ons gesprek.

Tarieven

Sessie 60 minuten  €  67,-
 Sessie 90 minuten  €  87,-  

Afspraak verzetten of annuleren?
Tot 24 uur van te voren kosteloos.
Binnen 24 uur is het wegblijftarief gesteld op € 25,-
Bij annulering vanwege ziekte worden geen kosten berekend. 
      

 Wat is het resultaat?

Gezien de ervaringen van andere cliënten kan je dit verwachten:

 • rust in jouw hoofd waardoor je veel minder piekert en beter slaapt
 • je kunt beter omgaan met de chaos in jouw leven
 • je begrijpt beter waarom je reageert, zoals je reageert in bepaalde situaties
 • daardoor heb je de touwtjes weer in handen en is het niet zo dat alles je maar 'overkomt'
 • je krijgt helder wat jouw energiegevers en energievreters zijn
 • jouw angsten belemmeren je niet meer
 • je hebt veel minder moeite met 'loslaten'     
 • jouw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen is gegroeid
 • lichamelijke klachten zonder medische oorzaak verdwijnen of worden (sterk)verminderd
 • je kunt beter communiceren met jouw omgeving en er is veel minder stress
 • je hebt weer plezier in je werk of studie, en je bereikt veel meer
 • je krijgt weer meer energie en je kan weer genieten van de waardevolle dingen in jouw leven