Stop piekeren 

En krijg weer rust in je drukke hoofd

Wie heeft er baat bij een UITknop voor piekergedachten?
Als jij last hebt van een vol, druk en chaotisch hoofd. Jouw piekergedachten, alles wat je nog 'moet' doen, jouw zorgen of angsten, maar ook de leuke dingen die je nog wilt gaan doen én je goede ideeën. Het tolt allemaal maar door je hoofd en het is één grote chaos. Je wordt soms helemaal gek van jezelf...

Alles waar je constant in je hoofd mee bezig bent en blijft, en wat je maar niet kunt loslaten, dat is allemaal informatie die niet op de juiste plek staat. Je kunt leren om al die informatie in je hoofd te ordenen.

Je geeft de informatie en gedachten als het ware een eigen plek, waardoor er een basisrust ontstaat. Vanuit die basisrust kun  je veel beter functioneren. 

Dit is geen ‘trucje’ of 'zweverig';  je krijgt gewoon hele praktische vaardigheden aangeleerd. Het is niet moeilijk, kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen dit al. 
Mensen die bij mij in de praktijk komen, verzuchten vaak dat ze hun hoofd of gedachten zó graag op 'uit' zouden willen zetten. Ze worden moe van zichzelf. 
Als ze hebben geleerd hoe ze alle informatie en gedachten in hun hoofd kunnen ordenen, hebben ze voor hun gevoel echt een knop waar ze aan kunnen draaien; de UITKNOP.

Nooit meer piekeren is een illusie.

Nooit meer piekeren is natuurlijk een illusie. Piekergedachten kunnen altijd weer komen; er zijn tenslotte zoveel verschillende redenen om te piekeren. Maar als mensen ervaren dat je wel degelijk invloed op het piekeren kunt hebben, door het bedienen van de UITKNOP, maakt dat een groot verschil. 

Een UITKNOP voor je piekergedachten is echt de basis voor rust en overzicht in je hoofd. En voor sommige mensen kan dit al voldoende zijn. 

Jolanda, niet haar echte naam, 41 jaar: "Ik heb gewoon het gevoel dat ik met bestanden in mijn hoofd aan het slepen ben. Alles netjes in mapjes stoppen. Overzichtelijk en gelijk terug te vinden. Maar wat is dit nu raar; Ik ben niets kwijt, -daar was ik eigenlijk een beetje bang voor-  ik weet alles terug te vinden maar het draait niet meer door mijn hoofd heen. Wat een rust…..”

Wat levert het stoppen van piekeren jou op?

  • rust en overzicht in je hoofd en daardoor ook in je lijf
  • je piekert veel minder en slaapt beter
  • je hebt de touwtjes weer zelf in handen; de dingen 'overkomen' je niet meer
  • jouw zelfvertrouwen groeit
  • je kunt beter communiceren met jouw omgeving en er is veel minder stress
  • je hebt weer plezier in je werk of studie, en je bereikt veel meer
  • je krijgt meer energie en je kan weer genieten van alle  waardevolle dingen in jouw leven

Maak een UITKNOP voor je piekergedachten

Maak een afspraak met mij en dan gaan we één op één aan de slag. Een voordeel van de persoonlijke begeleiding is natuurlijk een stukje maatwerk waardoor we ook heel duidelijk kunnen krijgen wat jou nu (onbewust) dwars zit of belemmert, zodat we ook dat stukje kunnen aanpakken.

Wil je liever zelf aan de slag met stoppen met piekeren?
Je kunt vandaag nog beginnen...

Je hebt ook de mogelijkheid om om zelf aan de slag te gaan. Dit kun je doen met behulp van Module 1 van de online training. De training bestaat uit korte video's waarin ik je op een rustige manier instructies geef, zodat je dit helemaal zelf kunt doen. Samen met een orthopedagoog heb ik duidelijke werkbladen gemaakt, zodat het geschikt is voor jong en oud.

Het voordeel hiervan is dat je dit thuis vanuit je 'luie stoel' kunt doen, eventueel samen met je partner of kind.
Lees er hier meer over :

Een reactie van Marieke over de online training:
"Ik had absoluut twijfels over de effectiviteit en ik was 'psycholoog moe'. Ik zat niet te wachten op therapie. Ik heb al zoveel gevolgd en gedaan. Ik had nu behoefte aan handvatten en ik hoopte dat ik die kon vinden in jouw modules. Ook was ik huiverig voor de kosten omdat ik niet wist of deze cursus misschien nutteloos was. Maar ik vond je site veelbelovend want het leek precies wat ik nodig had. Ik merkte al snel verbetering. Het was ook echt duidelijk en dus precies wat ik nodig had".