Hoe gaan we te werk?

We zorgen altijd eerst voor 'basisrust' in je hoofd.
Ik leer je hoe je al je gedachten en informatie in je hoofd kunt ordenen. Je merkt gelijk het verschil; je hoofd voelt heerlijk 'leeg' en rustig en er komt weer overzicht.

Je creëert als het ware een UITKNOP voor je piekergedachten die je altijd en overal kunt gebruiken. Voor sommige mensen is dit al voldoende om weer rust in het hoofd te krijgen.
Je kunt dit al in 1 sessie leren.

Er kunnen ook andere dingen meespelen;  je hebt last van (faal)angsten, een pestverleden, leerproblemen, slaapproblemen concentratieproblemen, burn-outklachten, een trauma, PTSS of je hebt verliezen geleden in je werk, relatie, gezondheid of na een verhuizing of de negatieve gevolgen van een (vecht)scheiding.
Ook al deze problemen hebben zeker te maken met de manier waarop jij het in je hoofd hebt opgeslagen. Of weggestopt.

Het kan ook zijn dat je niet weet waar jouw probleem nou vandaan komt bijvoorbeeld een depressie, je kunt maar niet 'loslaten' of je hebt lichamelijke klachten zonder een duidelijke medische oorzaak. Het gaat gewoon niet echt lekker met je maar je kunt er zelf maar moeilijk de vinger opleggen.

Ik kan je helpen om dit te ‘ontrafelen’. Waar zit de oorzaak van dit probleem? En als we die duidelijk hebben kan ik je verder helpen om zo te voorkomen dat het hoofd weer ‘vanzelf’ vol of overloopt. Ik hoef geen details te weten, wat je voor je zelf wil houden, blijft bij jou.

Dit is dus mijn werkwijze; eerst zorgen voor een basisrust zodat er weer overzicht komt en als dit niet voldoende voor je is gaan we van daaruit verder ontrafelen zodat we uitkomen bij de oorzaak van het probleem. Daar zijn gemiddeld zo’n 5 sessies voor nodig. (Mijn stelregel voor het aantal sessies;  zoveel als nodig, en zo weinig als mogelijk is.) 

Problemen aanpakken bij de bron in plaats van dweilen met de kraan open!

Een coachingsessie duurt ongeveer 90 minuten en vindt plaats bij mij in de praktijk maar kan ook via Skype of een andere vorm van videobellen. Bij coaching van kinderen is het fijn als één van de ouders aanwezig is. 

Ervaring van een sessie van Esther, 40 jaar.

"Ik had veel last van een vol hoofd. Zo'n hoofd van: o ja, nu dit nog, en dan dat nog, en daarna ook nog, en dat moet ik ook nog doen. Om moe(deloos) van te worden....
Ik heb Sandra gebeld en kon best snel een afspraak maken.
Ik moest eerst mijn volle drukke hoofd tekenen. Lijkt lastig maar als je eraan begint gaat het eigenlijk vanzelf. En daarna moest ik alle informatie ordenen en op een plek opslaan waar het goed voor mij voelde. Het is echt aan te raden: voor mijn gevoel een 'leeg hoofd' maar wel weer gevuld met wat er echt toe doet, ik raakte niets 'kwijt'.
En nu kan ik iedere dag alle nieuwe informatie even op de plek zetten waar ik het wil hebben; een paar minuutjes werk".