Krijg weer een 'leeg hoofd'

en stop met piekeren

Voor wie is een UITKNOP voor piekergedachten?
Als jij last hebt van een vol, druk en chaotisch hoofd. Jouw piekergedachten, alles wat je nog 'moet' doen, jouw zorgen of angsten, maar ook de leuke dingen die je nog wilt gaan doen en je goede ideeën. Alles waar je constant in je hoofd mee bezig bent en blijft, en wat je maar niet kunt loslaten, dat is allemaal informatie die niet op de juiste plek staat. 

Je kunt leren om alle informatie in je hoofd te ordenen. Hiervoor gebruik ik verschillende werkvormen. Je geeft de informatie en gedachten als het ware een eigen plek, waardoor er een basisrust ontstaat. Vanuit die basisrust kun  je veel beter functioneren. Dit is geen ‘trucje’ of 'zweverig',  je krijgt gewoon hele praktische vaardigheden aangeleerd. Het is niet moeilijk, kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen dit al.

Mensen die bij mij in de praktijk komen verzuchten vaak dat ze hun hoofd of gedachten zó graag op 'uit' zouden willen zetten. Ze worden moe van zichzelf. 
Als ze hebben geleerd hoe ze alle informatie en gedachten in hun hoofd kunnen ordenen, hebben ze voor hun gevoel echt een knop waar ze aan kunnen draaien; de UITKNOP.

Nooit meer piekeren is natuurlijk een illusie. Piekergedachten kunnen altijd weer komen, er zijn tenslotte zoveel verschillende redenen om te piekeren. Maar als mensen ervaren dat je wel degelijk invloed op het piekeren kunt hebben, door het bedienen van de UITKNOP, maakt dat een groot verschil. Een UITKNOP voor je piekergedachten is echt de basis voor rust en overzicht in je hoofd. En voor sommige mensen kan dit al voldoende zijn. 

Jolanda, niet haar echte naam, 41 jaar: "Ik heb gewoon het gevoel dat ik met bestanden in mijn hoofd aan het slepen ben. Alles netjes in mapjes stoppen. Overzichtelijk en gelijk terug te vinden. Maar wat is dit nu raar; Ik ben niets kwijt, -daar was ik eigenlijk een beetje bang voor-  ik weet alles terug te vinden maar het draait niet meer door mijn hoofd heen. Wat een rust…..”

Wat levert een UITKNOP voor je piekergedachten jou op?

  • rust en overzicht in je hoofd en daardoor ook in je lijf
  • je piekert veel minder en slaapt beter
  • je hebt de touwtjes weer zelf in handen; de dingen 'overkomen' je niet meer
  • jouw zelfvertrouwen groeit
  • je kunt beter communiceren met jouw omgeving en er is veel minder stress
  • je hebt weer plezier in je werk of studie, en je bereikt veel meer
  • je krijgt meer energie en je kan weer genieten van alle  waardevolle dingen in jouw leven


Maak een UITKNOP voor je piekergedachten samen met mij.

Maak zelf een UITKNOP voor je piekergedachten met behulp van module 1 uit de online training.