Een complete aanpak voor volwassenen en kinderen
met mentale en fysieke problemen

Van een vol hoofd, stress en een lichaam dat je energie kost

naar

rust in je hoofd én een ontspannen, klachtenvrij lichaam vol energie

Als je last hebt van een vol hoofd, piekeren, angst, stress/burn-outklachten of lichamelijke klachten waar geen duidelijke oorzaak voor is, is het belangrijk dat je daar iets aan doet. Het is 'vanzelf' gekomen maar het gaat helaas niet vanzelf over. 

Als het lichaam uit balans is, kunnen bepaalde processen niet goed worden uitgevoerd. Daardoor ontstaan mentale en fysieke klachten. Als het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer wordt geactiveerd en de balans is hersteld, verdwijnen de klachten, grotendeels of helemaal. 

Dit gegeven maakt dat je mentale en fysieke klachten niet los van elkaar kan zien.

Welke fysieke problemen worden aangepakt?

Fysieke problemen als burn-out klachten, laag energie niveau, slaapproblemen, hartbonzen, kortademigheid, duizeligheid, hoofd-nek-schouder-rug-bekkenpijn, Prikkelbaar Darm Syndroom, spier/gewrichtsklachten, Fibromyalgie, chronische vermoeidheid, chronische pijn,  hoge bloeddruk, overmatig zweten, huidklachten, niet kunnen afvallen, diabetes type 2 en dergelijke.

Maar Sandra, hoe kan je als volle hoofdencoach fysieke klachten aanpakken?

Je bent toch geen arts of therapeut?

Dat klopt helemaal en ik zal ook nooit handelen alsof ik dat wel ben. Ik weet wat ik je kan bieden en zo nodig verwijs ik je door naar een therapeut of arts die je op een bepaald gebied verder kan helpen. 

Ik kan je helpen om de oorzaak van jouw probleem te vinden. Dit is heel belangrijk; als jouw (wat jij denkt stressklachten) een lichamelijke oorzaak hebben, kan je jarenlang therapieën, zonder dat de oorzaak echt is aangepakt. Het gaat dan tijdelijk vaak wat beter maar de klachten komen steeds weer terug.

En andersom werkt het precies zo; je kunt lichamelijke klachten hebben, waarvan de oorzaak een mentaal probleem is. Dat heeft dan ook een andere aanpak nodig. 

Als we dat helder hebben leer ik je met behulp van 'Het 6 domeinenmodel van Physis Academy' het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam te activeren. Dit doen we door de domeinen Slaap-Stress-Bewegen-Voeding-Immuunsysteem-Ademhaling in balans te brengen. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam werkt dan optimaal en alle processen kunnen goed uitgevoerd worden. Je voelt je goed en zit lekker in je vel, je hebt veel energie en geen pijnklachten.

Ook auto-immuun ziektes zoals MS, Reuma, ziekte van Crohn enz. zijn heel goed te behandelen. Niet te genezen, echter als je lichaam weer in balans is, zullen heel veel klachten waarvan je nu denkt dat het door de auto-immuun ziekte komt, toch verdwijnen. 

Er zijn mensen die alleen mentale klachten hebben of alleen fysieke klachten. Zeker als je er al langer mee rondloopt, zie je vaak dat de klachten door elkaar heen lopen. Krijg je door lichamelijke klachten stress, of krijg je door stress lichamelijke klachten? Dit is net zo'n vraag als ‘wat was er eerder, de kip of het ei’?

Toch is de vraag wat er het eerst was, de lichamelijke klachten of de stress, én hoe je het aan moet pakken, heel goed te beantwoorden. 

Ik bied je een complete en veilige aanpak; er zijn weinig coaches en therapeuten die met deze unieke samenstelling van methodes en technieken werken.

Welke mentale problemen worden aangepakt?

Mentale problemen als een vol en druk hoofd, piekeren, angst, trauma, somberheid, onzekerheid, concentratieproblemen, heimwee, claustrofobie, PTSS.  En verder als je te maken hebt met hooggevoeligheid,  een pestverleden of je hebt verliezen geleden in je werk-relatie-gezondheid, problemen na een verhuizing, (emotionele) mishandeling, seksueel misbruik of je hebt als kind te maken met de negatieve gevolgen van een (vecht)scheiding.                         

Angsten, emotionele problemen en trauma's

Als er mensen met angst(en), trauma's of emotionele problemen in mijn praktijk komen, leg ik eerst uit hoe het werkt in hun hoofd en lichaam. Als ze dat inzicht hebben gekregen, begrijpen zij ook precies wat er met hen gebeurd. Ze zien dan ook dat de manier waarop ze reageren eigenlijk helemaal niet zo raar is, en dat het iedereen kan overkomen.  En dat geeft vaak gelijk al verlichting! 

Anorexia, smetvrees, verslaving.....

Ik ben niet gespecialiseerd in een behandeling of traject voor Anorexia, smetvrees en verslavingen. Als je hiermee te maken hebt, kan ik toch heel veel voor je betekenen. De klachten en problemen waar je mee te maken hebt, zie ik als een gevolg van een pijn die je niet hebt verwerkt. Daardoor ontstaan er blokkades in je lichaam, met de klachten waar je nu mee te maken hebt als gevolg. Ik kan je helpen om te onderzoeken wat nu echt de oorzaak van het probleem is. Je zult merken dat als je dat aangepakt hebt, de (onbewuste) behoefte om de pijn te 'verdoven' minder wordt. Wat te doen bij een vol hoofd, piekeren en stress?
Met deze 5 handige tips creëer je weer rust en ruimte in je hoofd en kan je meer ontspannen leven.
Je kunt de praktische tips gelijk toepassen. 
Download hier mijn gratis E-Book en ga meteen aan de slag!