Kinderen zijn hier de 'baas', we doen niets wat jij niet wilt.....

Heb jij dat ook?

 

 • je hoofd zit zo vol, er kan niets meer bij!
 • je vergeet zoveel en je kunt je niet goed concentreren
 • je bent bang om fouten te maken
 • je bent heel zenuwachtig voor een toets
 • je bent bang dat ze jou uitlachen in de klas
 • je bent bang voor dieren, de tandarts of voor prikken
 • je hebt nare plaatjes of woordjes in je hoofd
 • je hebt vaak buikpijn of hoofdpijn
 • je wordt snel boos als iets niet lukt
 • je kunt heel moeilijk in slaap komen
 • je bent vaak heel moe

Weet je hoe dat komt?

Je kunt je hoofd eigenlijk wel met een kast vergelijken. Als je heel veel spullen in je kast stopt, en de kast eigenlijk al helemaal vol is, en je blijft er toch nog van alles in proppen, wordt het één grote rommel. Alles ligt door elkaar en je kunt niets terugvinden. Chaos! Tijd om de kast op te ruimen en alle spullen een eigen plek te geven.

En zo kan het ook in je hoofd zijn; het voelt alsof alles door elkaar staat en er niets meer bij kan. Je kunt zelfs het gevoel hebben dat alles in je hoofd ronddraait. Dat is heel vervelend hé!

Zou je het graag anders willen?

Ik kan je leren om alle informatie in jouw hoofd een eigen plekje te geven, net als de spullen in de kast. Alle informatie van school, thuis, van vriendjes en dingen waar je maar steeds aan moet denken, krijgen een eigen plek.  Zo wordt het weer heerlijk rustig in je hoofd.

Eigenlijk maak je een UITKNOP voor je piekergedachten.

 

Omdat je dat daarna weer snel terug kunt vinden, net als de spullen in de opgeruimde kast wordt ook het leren makkelijker voor je. 

En als je last hebt van vervelende dingen die gebeurd zijn, of dingen waar jij bang voor bent, dat ze misschien ooit gebeuren, kan ik je daar ook nog mee helpen.

Dan komt er weer ruimte voor leuke dingen in je hoofd en rust
zodat je weer heerlijk kunt slapen.

Het is goed om te weten dat we niets doen wat jij niet fijn vindt. We overleggen alles samen en jij mag het aangeven als je iets liever niet wilt. Dan pakken we het gewoon anders aan. Ik vind het heel belangrijk dat we bezig zijn op een manier die bij jou past en dat jij je veilig voelt. Een sessie voor kinderen duurt ongeveer 60 minuten en het is fijn als één van de ouders aanwezig is. 

Heb jij ook nare plaatjes in je hoofd?

Luuk, (niet zijn echte naam) 9 jaar, had nare plaatjes van MOMO in zijn hoofd, waardoor hij erg bang werd.

Zijn moeder deelt haar ervaring met de coaching: "Op de terugweg moest Luuk behoorlijk bijkomen. Ik kon nog niet echt opmaken of het had geholpen. Nu het weekend bijna voorbij is kan ik zeggen dat het goed met hem gaat. Hij benoemd Momo weleens uit zichzelf maar zegt dat hij het makkelijk uit zijn hoofd kan zetten en hij is er totaal niet meer verdrietig om. Over zichzelf iets aandoen heeft hij het niet meer gehad. Dus al met al, ik heb weer een vrolijk kindje, die er zo nu en dan nog eventjes over praat, maar daar zelfs over kan lachen.  Bedankt dus voor je hulp, Luuk is weer relaxt."

Sem (niet zijn echte naam) 14 jaar:"Het ging met de toetsen goed, en de vakken waar ik het meeste stress voor had  (Engels, Frans en Duits) gingen allemaal goed. En ik heb geen black-out meer gehad."


Anne, moeder van Rik (niet zijn echte naam), 8 jaar:
"Het naar school gaan met Rik gaat nu echt heel erg goed
!
Hij is echt een ander kind, veel opgeruimder en goed in zijn doen!
En het slapen gaat ook veel beter."

Een mooie tekening van een vol hoofd
en een opgeruimd hoofd, getekend door
de 9 jarige Justin.

Dit meisje had erg last van nare plaatjes in haar hoofd waardoor ze heel angstig werd. Slapen was ook moeilijk; ze durfde eigenlijk niet meer te slapen en als ze eindelijk sliep werd ze wakker met nachtmerries.

Heel vermoeiend dus voor dochter én ouders. Ze zaten in een negatieve cirkel die doorbroken moest worden.

En dat is gelukt; de dochter heeft geen last meer van nare plaatjes doordat ze de negatieve lading eraf heeft gehaald. Zo is het probleem bij de oorzaak aangepakt.

Heeft jouw kind, of jijzelf, ook last van nare plaatjes en beelden in het hoofd? Stuur even een berichtje en dan leer ik jou of jouw kind hoe je die nare plaatjes neutraal maakt, zodat je er geen last meer van hebt.