Rust voor het hele gezin.

Gepubliceerd op 29 april 2019 om 09:43


Rust voor het hele gezin

Moniek (niet haar echte naam) is een tiener van 16 jaar
en was altijd erg opvliegend richting haar vader. Ook met de andere gezinsleden had ze veel ruzie. Moniek was zelden thuis en als ze er was hing er een gespannen sfeer in huis. Eigenlijk was iedereen opgelucht als Moniek niet thuis was.
Haar ouders waren bang om haar 'kwijt' te raken.

Moeder maakte een afspraak voor Moniek en ik heb van te voren duidelijk aangegeven dat de hulpvraag wel van Moniek zelf moet komen.

Als Moniek voor de sessie komt vertelt ze dat ze het maar een beetje overdreven vindt dat ze 'moet' komen. Op mijn vraag waarom ze dan toch gekomen is geeft ze aan dat het toch eigenlijk ook niet kan zoals ze thuis doet. Waarom ze zo doet? Eigenlijk heeft ze geen idee. Omdat haar moeder vertelde dat ze niets over de inhoud van haar probleem en ruzies hoeft te vertellen besloot ze toch maar om te komen.

OVER DE INHOUD HOEFT ZE NIETS TE VERTELLEN

 

Ik heb Moniek eerst uitgelegd hoe het 'werkt' in ons hoofd en dit was eigenlijk al een openbaring voor haar. Nu snap ik waarom ik soms 'zo stom' doe. Ik wil het niet maar nu zie ik waarom het gebeurd. En daarna heeft Moniek alle informatie in haar hoofd een eigen plek gegeven en is nu alles netjes geordend. "Wauw zegt ze" als we klaar zijn, "wat geeft dat een positief gevoel".

Verder zijn we met een paar vervelende situaties uit het verleden aan de slag gegaan. Moniek was zich er niet eens van bewust dat ze die gebeurtenissen zo vervelend vond ! Ze had 'alleen maar' onbewust heel veel negativiteit opgeslagen. De negatieve plaatjes, geluiden, gevoelens en gedachten die daarbij hoorden, heeft ze nu zelf neutraal gemaakt. De gebeurtenissen blijven hetzelfde, die kun je niet veranderen maar het heeft voor Moniek geen negatieve lading meer. Dat was de eerste sessie.

RUST IN HUIS

In de loop van de week belde moeder dat er meer gezinsleden een sessie wilden. Ze hadden zo’n verandering bij Moniek gezien dat ze het zelf ook wel wilden. Moniek was namelijk heel rustig en ontspannen. Ze kwam niet opgefokt uit school en als ze te veel prikkels had gaf ze dat duidelijk aan en ging dan vaak even haar hoofd opruimen. Ze was veel aardiger, zo zeiden de andere gezinsleden en soms bleef ze zomaar een avond thuis.

SAMEN STERK

Hoe mooi is het als een gezin op deze manier samen werkt, om het in huis weer voor iedereen plezierig te krijgen. Dat ook een ouder zich liet coachen deed Moniek goed. De 'schuld' lag dus niet alleen bij haar.

Door alle negativiteit die in het verleden rondom Moniek hing, hadden de meeste gezinsleden een 'negatief plaatje' 
van Moniek opgeslagen. En daardoor hoefde er maar iets met/door Moniek te gebeuren en er ontplofte wel iemand.

De plaatjes zijn nu neutraal. Als er nu iets gebeurd kan er op een normale manier over gesproken worden. En veel dingen zijn nu ook niet belangrijk meer.

Onlangs sprak ik de moeder nog. Het gaat goed vertelde ze. Het is weer gezellig in huis. Moniek sluit zich ook niet zo vaak meer buiten, ze is weer onderdeel van hun gezin.

Hoe mooi is dat....

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.