Stop met teveel denken en altijd zorgen maken

Gepubliceerd op 1 mei 2023 om 11:51

Hoe breng je jouw gedachten tot rust?

“Altijd maar denken, piekeren, je zorgen maken. Je wordt er helemaal gek van. Je blijft maar in je hoofd bezig. En ontspannen? ‘Ho, maar'. Je staat altijd ‘aan’. En het vervelende: de invloed die het heeft op je partner of kinderen. Je hebt al zó vaak iets ‘verpest’ door je gepieker. Alles bekijken door je negatieve bril. Altijd problemen verzinnen. De lol is er voor je omgeving zo gauw af.”

Lees verder hoe ik jou van het vele denken en piekeren af help, ik zal je eerst nog even een mooi voorbeeld geven vanuit mijn praktijk.

Laatst had ik weer zo’n mooie sessie; Jos 33 jaar, kwam voor de 4de keer. Hij vertelde dat het heel goed met hem ging.
"Ik heb eigenlijk geen klachten meer, ik heb het onder controle en zelfs van het korte lontje heb ik niet veel last” zei hij.

Deze 4de sessie was dus eigenlijk helemaal niet meer nodig en daarom hebben we gewoon gezellig een kopje koffie gedronken. 😊


Dat was een paar weken geleden wel anders; Jos heeft een drukke baan met heel veel prikkels en steeds weer nieuw uitdagingen die hij op mag lossen.

’s Avonds bleef hij er constant mee bezig. Hij zat wel ‘gezellig’ op de bank maar eigenlijk was hij de hele tijd in zijn hoofd bezig. En als zijn vrouw iets tegen hem zei kon hij heel kort reageren. Daar baalde hij van.

Er was nog meer; het leek wel of ’s avonds én ’s nachts alle dingen die fout waren gegaan als pingpongballen door zijn hoofd heen stuiterden. Net als alle dingen die hij nog moest doen. En ook met opmerkingen of kritiek van anderen was hij de hele tijd bezig.

Hij sliep slecht, hij was ook ’s nachts voor zijn werkgever bezig. (die uren kreeg hij overigens niet betaald 😉
) Heel veel denken, zó vermoeiend allemaal...

Nu gaat het weer goed!

Jos heeft een UITKNOP voor zijn piekergedachten gemaakt. Hij kan alle informatie en gedachten die maar door zijn hoofd gaan, ordenen. Eigenlijk zet hij op die manier zijn piekergedachten uit. Hij slaapt weer goed en het loslaten van bepaalde situaties, wat eerst zo moeilijk voor hem was, is nu geen probleem meer.


Jos heeft geleerd hoe het ‘werkt’ in zijn hoofd. Dat gaf hem veel nieuwe inzichten waardoor er ook veel puzzelstukjes op de juiste plek vielen. Verder weet Jos nu wat zijn kernwaarden zijn, waardoor hij zichzelf ook veel beter begrijpt. Nu kan hij veel beter op onverwachte (negatieve) situaties reageren.

Nooit meer zorgen maken is een illusie

Terwijl ik dit stukje schrijf bedenk ik dat dit voor sommige mensen als een succesverhaal moet klinken; te mooi om waar te zijn. Toch gebeurt dit veel in mijn praktijk. Nooit meer piekeren of zorgen maken is een illusie. Iedere dag word je weer overspoelt met informatie. Nieuwe zorgen of piekergedachten kunnen altijd weer komen; er zijn tenslotte zoveel verschillende redenen om te piekeren.

Nu denk je wellicht; wat heb ik dan aan een UITknop voor mijn piekergedachten als die gedachten toch weer terug kunnen komen.

Als jij leert dat je heel veel invloed op jouw piekeren kunt hebben door het bedienen van de UITKNOP, maakt dat een groot verschil. Het overspoelt je niet want je kunt jouw gedachten op ‘uit’ zetten. Een UITKNOP voor je piekergedachten is echt de basis voor rust en overzicht in je hoofd. 97% van mijn cliënten heeft hier direct baat bij. 

Zijn jouw klachten een vol, druk of chaotisch hoofd en blijft alle informatie maar door je hoofd gaan? Je hebt het gevoel dat je daardoor constant achter de feiten aanloopt je blijft maar bezig (in je hoofd) en kom je niet tot rust?

Trek dan net als Jos, tijdig aan de bel, dan zit je met 3 sessies vaak alweer helemaal op de rit.

Blijvend minder zorgen maken

Het kan ook gebeuren dat je al jarenlang met klachten rondloopt.
Je hebt last van:

* (faal)angsten
* een pestverleden
* een kort lontje
* ADHD
* slaapproblemen
* concentratieproblemen
* burn-outklachten
* hoog gevoeligheid
* een trauma
* PTSS
 

Of heb je verliezen geleden in je relatie, werk, gezondheid, na een  verhuizing of de negatieve gevolgen van een (vecht)scheiding?

Je weet niet zo goed waar jouw probleem nou vandaan komt, het gaat gewoon niet echt lekker met je maar je kunt er zelf maar moeilijk de vinger opleggen. 
Ik help je om dit te ‘ontrafelen’. Waar zit de oorzaak van je probleem? En als we dat duidelijk hebben help ik je verder om te voorkomen dat jouw hoofd weer ‘vanzelf’ vol of overloopt.

 

Zo heeft Jos nog 2 nare gebeurtenissen uit zijn leven, waar hij veel over piekerde, aangepakt en nu wordt hij er niet meer door getriggerd. Die situaties hebben hem altijd veel energie gekost maar ook dit is nu verleden tijd.

Wil jij stoppen met teveel denken?

Wil jij net als Jos stoppen met piekeren zodat het leven weer lichter en luchtiger voor je wordt, je kunt genieten én je ook een ‘leukere’ partner/ouder/collega kunt zijn? Stuur mij dan even een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.

Of wil jij altijd zoveel blijven piekeren en zorgen maken?

Wil je blijven piekeren en je zorgen maken, waardoor je steeds meer stress zult ervaren? Dan hoef je niets te doen.
Houdt in gedachten dat dit de beste ingrediënten zijn om opgebrand te raken zodat je richting burn-out kunt gaan. Dat zou toch jammer zijn.


Jij hebt de keuze…..😉

Download hier mijn gratis E-Book en ga meteen aan de slag! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.