Hoe een andere manier van informatieverwerking mijn leven veranderde.....

Gepubliceerd op 12 december 2018 om 16:22

Altijd maar pijn en moe 
en de dokter kan niets vinden.....

 

Bijzonder hoe het leven soms gaat.....
Ik had nooit kunnen denken dat het ordenen van alle informatie en gedachten in mijn hoofd, waar het dus allemaal mee begonnen is, zoveel impact zou hebben op mijn leven.

- Het moment dat ik dit voor het eerst deed,  
- Toen er gelijk rust in mijn hoofd kwam en ik zo'n fijn licht en       luchtig gevoel in mijn hoofd ervaarde.
- En ik wist dat er zoveel mensen met een vol hoofd zijn.
   (door verschillende oorzaken)
- En dat ik daar zittend op de bank dacht:
   dit wil ik iedereen leren

Dat moment heeft heel veel voor mij veranderd.

 Gezondheidsproblemen

Ik heb al zo'n 35 jaar gezondheidsproblemen, onder andere Chronische vermoeidheid, Fibromyalgie, en een Whiplash.
En als je veel rusttijden moet inbouwen heb je HEEL VEEL tijd om te denken. Je ligt op de bank of in je bed en je blijft met je gedachten maar in een kringetje rondmalen. En als je dan allemaal dingen om je heen ziet gebeuren die je liever anders had gewild...... daar worden je gedachten vaak niet positiever door.

Wat zou het mij ontzettend veel energie gescheeld hebben als ik toen wist hoe ik al die informatie, die gedachten, een eigen plek kon geven. Ik weet nu aan welke 'knoppen' ik kan draaien om rust in mijn hoofd te krijgen. En het is eigenlijk zo simpel....

Doordat ik wist hoe ik alle informatie in mijn hoofd kon ordenen, en ook alle nieuwe informatie gelijk een plek kon geven en het daardoor niet in mijn hoofd bleef 'malen', kreeg ik meer energie en ben weer gaan studeren.

Het is nu ( 12 december 2018) 1 jaar geleden dat ik met Sandra van Ginkel Coaching ben begonnen. En ik heb dit afgelopen jaar heel veel moeten leren en ervaren. (ondernemen is echt een vak apart!) Ik heb op dit moment gemiddeld zo'n 4-5 afspraken per week. Daarnaast is er natuurlijk de administratie, je website bijhouden, blogs en Social Media berichten schrijven. Er is voor mij best veel werk bij gekomen.

Zijn alle problemen nu verdwenen?

Nee!

Een andere manier van informatieverwerking is geen wondermiddel.

Ik moet 's middags echt nog wel gaan rusten en mijn grenzen ook goed bewaken. Ik blijf echt wel beperkingen houden.
Maar ik heb meer energie, veel minder pijnklachten, gebruik minder medicijnen, en slaap beter.

Ik ben God heel dankbaar dat Hij dit op mijn pad heeft gebracht. Veel achterliggende jaren waren best moeilijk. Zeker als je veel zorg voor je kinderen uit handen moet geven. God heeft mij ook altijd de kracht gegeven om door te gaan terwijl ik het vaak niet zag zitten.
Al die jaren, die soms best eenzaam waren, dat ik voor mijn gevoel nutteloos op de bank lag, en iedereen om mij heen aan het werk of aan de studie was, in die moeilijke periodes in mijn leven heeft God mij veel lessen geleerd.

Daar ben ik Hem NU heel dankbaar voor.

Lees hier verder voor een (ongepland) vervolg van deze blog
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.