Angst voor dieren? Dat is heel goed en blijvend op te lossen!

Gepubliceerd op 28 november 2019 om 09:11

KOEIENANGST VAN DAAN

Daan (niet zijn echte naam) is 25 jaar. Hij werkt via de bedrijfsverzorging op verschillende melkveebedrijven. Tegenwoordig lopen de koeien meer los en hebben dus veel bewegingsvrijheid. Zij kennen de boer goed en gehoorzamen hem ook. Als er echter iemand anders tussen de koeien loopt, die ze ook niet elke dag zien, beschouwen ze die persoon als een indringer en kunnen ze soms agressief worden.

TRAUMATISCHE ERVARING

Dat overkwam ook Daan. Onlangs kwam er een koe agressief op hem af stormen. Daan stond bij een muur en de koe wilde hem tegen de muur drukken. Snel ingrijpen van de boer kon maar net voorkomen dat Daan tussen de muur en de koe "geplet" werd.

Een traumatische ervaring......

Daan durfde eigenlijk niet meer tussen de koeien te werken. Hij zag steeds maar weer voor zich, hoe die grote, agressieve koe, met die dodelijke blik in zijn ogen, op hem af kwam stormen. Daan blokkeerde helemaal.
Hij moest toch zijn werk doen maar door de koeienangst werd dat wel heel moeilijk. Wat nu, ander werk zoeken omdat je bang bent voor een koe? Dat nooit!

 

ANGST VOOR DIEREN

Via een kennis kwam Daan met mij in contact. Hij wilde heel graag van zijn koeienangst af. Een angst bestaat meestal uit een plaatje van iets, een geluid, een gevoel en een gedachte. Die zijn we allemaal langsgegaan en daardoor lukte het hem om het nare beeld van de koe te neutraliseren.

Zo maakte hij er een vrolijke koe van met pretogen in plaats van die dodelijke blik. En ook het nare geluid van die aanstormende koe, dat verlammende gevoel en die angstige gedachte heeft hij allemaal vervangen voor iets anders.
En nu, loopt Daan weer tussen de koeien en is alles opgelost?

Nee.

Dat koeien agressief kunnen worden is een feit. Dat kun je niet veranderen. Dat moet je ook heel serieus nemen want het kan echt gevaarlijk zijn. De boer en Daan zoeken daar een oplossing voor. Maar de angst voor koeien waardoor Daan blokkeerde en zijn werk niet meer kon doen, (hij loopt natuurlijk niet altijd tussen koeien maar werkt wel met koeien) die angst is hij kwijt. Je kunt je vast wel voorstellen hoe blij hij is omdat hij weer op een ontspannen manier zijn werk kan doen.
Hij geniet weer iedere dag!

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.