Help, mijn kind moet examen doen maar wil niet meer...

Gepubliceerd op 29 april 2019 om 19:00


Pubers? Ik vind ze echt leuk!

En, heb jij er spijt van dat je toch gekomen bent? Een grote grijns van oor tot oor; “echt niet”, zo zegt de tiener, “dit voelt echt lekker in mijn hoofd”.

Een paar uur geleden was het wel even anders…..


De 'tiener'zit in het examenjaar en het is de vraag of het examen wordt gehaald. 'Tiener' leert echt hard maar het geeft niet het gewenste resultaat. 
Om moedeloos van te worden.

En ja, als er dan weer een toets verknald wordt, en als er binnenkort weer een toets is en jouw hoofd helemaal vol zit en je niets meer kunt opnemen, dan is de verleiding om te willen stoppen groot. En als een tiener zoiets eenmaal bedacht heeft…….

Overzicht in je hoofd houden 

De ouders lezen regelmatig de berichten over mijn coaching op Facebook en zijn er dus al een beetje vertrouwd mee. Maar ja, als jou als tiener even verteld wordt dat het misschien wel verstandig is om de informatie in je hoofd te ordenen en dat je daardoor weer overzicht krijgt, is dat op z’n minst een beetje vreemd…..Snap ik 😉

 

Maar goed, de nood was hoog. Een paar uur later een en aantal discussies verder, stond 'tiener' toch bij mij op de stoep. Ik heb maar een half uurtje tijd, zo gaf 'tiener' aan. “Prima”, zei ik. “We gaan gelijk aan de slag, en jij hoeft mij niets over de inhoud van jouw probleem te vertellen. Wij doen verder ook niets wat jij niet wilt; jij hebt de regie”.

“dit voelt echt lekker in mijn hoofd"

Nou, dat vond 'tiener' wel wat. 'Tiener' ging hartstikke goed aan de slag, tekende zijn hoofd en kreeg inzicht in wat er allemaal speelde. Tja, dat was ook wel veel. Geen wonder ook dat het zo druk in het hoofd was. Dat zag 'tiener' nu ook wel.
Niet vreemd dus dat 'tiener' zich totaal niet kon concentreren en een zeer kort lontje had.

'Tiener' heeft alle informatie in het hoofd een eigen plek gegeven. Overbodige onzinnige ballast gelijk maar 'weggedaan'.
En ja, toen was het half uurtje om.
"Dit voelt echt lekker rustig in mijn hoofd" zegt 'tiener' met een grijns!

Faalangst

'Tiener' komt binnenkort nog even langs om de faalangst aan te pakken. Ik stel dan vragen en 'tiener' gaat er ZELF mee aan de slag. Het feit dat je niets over de inhoud hoeft te vertellen, dat vindt 'tiener'wel wat!!! 
'Tiener' kan weer met volle kracht vooruit!

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen?
Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.