Angst; het kan je helemaal beheersen en leegzuigen

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 16:33

Angst, er is een oplossing!

Blijf er dus niet onnodig mee rondlopen.

 

Het Coronavirus. Met enige aarzeling schrijf ik dit bericht. Er is natuurlijk altijd een kans dat iemand het verkeerd opvat en meent dat ik misbruik van deze bizarre situatie -waarin iedereen toch met een zekere spanning en angst vanwege het Coronavirus heeft te dealen-  wil maken. Maar als ik deze INFORMATIE NIET DEEL kan het zomaar zijn dat ik bepaalde mensen iets belangrijks onthoud. Iets wat het juist in deze tijd MAKKELIJKER en beter te beheersen voor hen maakt.

Angsten; ik heb in mijn praktijk al zoveel mensen mogen helpen die vastliepen vanwege hun angsten. Prikangst, angst voor het ziekenhuis, angst voor bloed of voor de “geur” van bloed, angst voor flauwvallen, voor bloeddrukmeters, voor “witte jassen”, voor sirenes maar ook angsten voor ziekte zowel voor jezelf als voor b.v. je kind, angst voor medicijnen, angst om alleen te zijn.

Of misschien heb jij een trauma op dit gebied opgelopen. En het kan ook zo zijn dat jij van bovenstaande angsten geen last hebt maar juist angst hebt voor hele andere dingen (in jouw ogen misschien hele onbenullige dingen) maar die door alle onrust en spanningen van deze tijd nu weer veel meer opspelen.

Wat is angst?

 

Ik kan je in korte tijd leren om de informatie over een bepaald onderwerp wat in jouw hoofd heel negatief is opgeslagen (dat is dus de angst) op een neutrale manier op te slaan. En als het neutraal is opgeslagen heb je er geen last meer van. Het resultaat is blijvend. Je kunt hier uitgebreid lezen wat angst is en hoe het ontstaat.

Wat geneutraliseerd (opgeruimd) is, is ook blijvend weg. Mensen met een erfelijke aanleg kunnen echter wel weer ergens een angst voor ontwikkelen; Hoe fijn is het dan, als je weet hoe je dit zelf kunt oplossen. Als je dat eenmaal hebt ervaren wordt het steeds makkelijker om de angsten los te laten.

 

Angst oplossen door informatie anders op te slaan.

Blijf er niet onnodig mee rondlopen. Een sessie van 1 uur kan al een wereld van verschil maken. Mijn werkkamer is precies groot genoeg om 1,5 tot 2 meter afstand te houden 😉 maar deze manier van coachen kan ook prima via Skype. Als je vragen hebt stuur dan even een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Ik zou het ook heel fijn vinden als je dit bericht wilt delen of doorsturen naar mensen waarvan jij denkt dat zij hier mee geholpen zijn.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.