Aangevallen door een wild zwijn.

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 14:23

Een wild zwijn in de straat....

Ik schrok me echt hélémaal naar: een rennend wild zwijn in onze straat. Ik stond even met een buurvrouw te praten toen zij uitriep; kijk daar nou, een wild zwijn.
In eerste instantie schoot ik in de lach, een wild zwijn bij ons in de straat 😉 Ik woon midden in het dorp dus dat verwacht je niet. Ik zag nog net een glimp van een ‘grote bruine hond’ bij iemand de inrit in rennen.
Omdat mijn buurvrouw er toch van overtuigd was dat het geen hond was liepen we toch die kant op. En ja, even later komt er een groot wild zwijn met een bebloede kop onze kant op rennen. De buurvrouw, met een jonge hond, rent snel een andere inrit in, en ik blijf verschrikt staan.
Op zo’n anderhalve meter afstand, rent dat beest mij voorbij een andere straat in. De bloeddruppels lagen voor mijn voeten…..

Wij hebben ontzettend geluk gehad want het zwijn heeft gisteren verschillende mensen en dieren aangevallen.


Het wilde zwijn was veranderd in een 'kleine koe'.

Ik kom vaak in het bos maar heb nog nooit een wild zwijn van zo dichtbij gezien. Ik was er van overtuigd dat het zwijn bruin was. Iemand anders wist echter heel zeker dat het zwijn zwart was.
En later op de avond met een kopje koffie op de bank en het allemaal begon te “landen” vertelde ik nog een keer aan mijn man en dochter hoe eng dat bebloede zwijn er uitzag. Het was wel zó groot, zei ik en ik gaf de grote van een ‘kleine koe’ aan. Mijn man en dochter gierden het uit van het lachen en ik begreep eerst niet waarom.

Maar ja, het bleek dus dat ik het zwijn wel héél groot in mijn hoofd had opgeslagen.


Het is heel interessant om te zien hoe verschillend wij dit allemaal beleefden en deze informatie in ons hoofd hebben opgeslagen. Voor het coachen heb ik in ieder geval weer een heel duidelijk voorbeeld dat de informatie die je in je hoofd opslaat, niet altijd klopt. En dat mensen soms het zelfde (beest) zien en toch heel anders kunnen opslaan en beleven. Je moet dus ook niet altijd geloven wat je😉denkt!  

Heb jij ook nare plaatjes of beelden in je hoofd?

Voor mij liep het goed af maar misschien  heb jij ooit iets meegemaakt waarvan nu nog steeds de nare beelden, geluiden of gevoelens door je hoofd en/of lijf gaan? (ik hoef alleen maar aan de mensen te denken die wél werden aangevallen door het zwijn)
En heb je daar last van? Blijf er niet mee rondlopen want ik kan je heel makkelijk  leren hoe je niet kloppende, of hele negatieve informatie in je hoofd op een andere manier kunt opslaan, waardoor je er geen last meer van hebt.

Ik zal straks aan de buurvrouw vragen hoe groot het zwijn in haar hoofd is. Ik heb zo’n vermoeden dat het niet als een lief klein ‘biggenzwijntje’ staat opgeslagen. 😉

Wil jij praktische tips voor rust in je hoofd waarmee je gelijk aan de slag kunt?
Download dan hier het gratis e-book.


Reactie plaatsen

Reacties

Betsy Vaarkamp
3 jaar geleden

Wat maak je weer leuk met je kleine koe.