Complete aanpak bij vermoeidheid en pijn

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 12:15

Van Altijd maar moe en veel pijn -->
naar meer energie en minder pijn

Het is nu bijna 1 jaar geleden dat ik ben begonnen om mijn mentale en fysieke klachten aan te pakken met behulp van het 6 domeinen model van Physis Academy.


Het leek mij realistisch dat dit een goede invloed zou kunnen hebben op mijn klachten. Want als de 6 domeinen Slapen, Immuunsysteem, Ademhaling, Stress, Voeding en Bewegen in balans zijn, werkt het
zelfherstellend vermogen van je lichaam optimaal. Alle processen in het lichaam kunnen dan goed uitgevoerd worden.


Dit klinkt goed en heel logisch, maar omdat ik al vele jaren klachten had, was ik toch enigszins sceptisch; als het zo ‘makkelijk’ kan, dan zou iedereen dit toch al moeten doen?

Herstel van vermoeidheid, mentale en fysieke klachten

Na meer dan 40 jaar ervaring met mentale en fysieke klachten kan ik hier eigenlijk alleen maar positief over zijn. Het heeft mij veel opgeleverd.😊 Het is zelfs zo dat ik eigenlijk niet eens iets negatiefs kan bedenken.


Je bent vast benieuwd wat het me heeft opgeleverd, dat ga ik je zo vertellen. Eerst vertel ik je nog even in grote lijnen met welke klachten ik te maken had/heb en hoe lang dit al speelt.

Niet om met mijn klachten ‘te koop’ te lopen of een ‘zielig’ verhaal op te hangen. Integendeel, ik vind het nog altijd lastig om hier iets over te delen. Waarom ik het dan toch doe? Ik weet dat er heel veel mensen zijn die hier ook mee te maken hebben. De weg naar herstel is voor velen een lange, eenzame weg van hoop en teleurstellingen. Het is niet altijd makkelijk.
Ik heb er zelf een hele lange zoektocht opzitten en weet nu wat werkt. Dat klinkt lekker arrogant hé, alsof ik alles weet. Ik kan je verzekeren; dat weet ik absoluut niet. Wat ik wel weet, is hoe het lichaam en brein samenwerken én hoe je de balans in je lichaam kunt herstellen, zodat het zelfherstellend vermogen optimaal kan werken.

Dit werkt bij iedereen!

Vermoeidheid, pijn en nog veel meer mentale en fysieke klachten

Ik vertel je hier met welke klachten ik te maken had, zodat jij ook weet dat je heel veel invloed op deze klachten kunt hebben.

* Fibromyalgie, 40  jaar

* Slaapproblemen 37 jaar (een aantal jaren heb ik slechts enkele uren per nacht geslapen,
meestal van 5 uur tot 7 uur, als ik een goede nacht had sliep ik van 3 uur tot 7 uur)

* Een vol hoofd en andere mentale klachten. (had ik toen maar die UITknop voor je piekergedachten
😉)

* Chronische vermoeidheid Syndroom (ME), 35 jaar

* Bekkenklachten, 27 jaar

* Prikkelbaar Darm Syndroom, eigenlijk al vanaf mijn kindertijd

* Whiplash, 21 jaar

* Hoge bloeddruk 15 jaar

* Veel benauwdheid, kortademigheid en ‘woordvindingsproblemen’ na Corona

* Reuma klachten, sinds enkele jaren

* En heel veel andere ‘vage’ klachten die een gevolg zijn van het feit dat mijn lichaam niet in balans was.

* Daarnaast ben ik een HSP-er, dit is een kracht én een valkuil die je veel energie kan kosten.

Door de jaren heen heb ik veel therapieën en behandelingen gevolgd. Een aantal klachten zijn verbeterd. Maar ook al waren ze verbeterd, speelden ze toch regelmatig weer op. Naar mijn idee hadden we de kern niet te pakken, het klopte niet.

Dé oplossing voor chronische pijn en chronische vermoeidheid?

Dit afgelopen jaar heb ik veel meer energie gekregen, slaap over het algemeen heel goed, de benauwdheid is voor 75% verdwenen en heb bijna geen pijnklachten meer. 
Ook mentaal heeft het me veel opgeleverd. De klachten van een vol hoofd en alles wat daarbij komt kijken, waren al voor een groot deel opgelost. Nu heb ik nóg veel meer mentale veerkracht en ben ik veel minder stressgevoelig. Afgelopen maanden waren er een paar pittige en stressvolle situaties. Het komt nu veel minder hard binnen en ik herstel er sneller van. In het verleden lekte op dit gebied veel energie weg.

Afbouwen antidepressiva

Sinds 2001 slik ik antidepressiva. Hoe bizar is het eigenlijk dat je in die tijd, nog voor er ook maar een gesprek of onderzoek met je arts had plaatsgevonden, je gelijk met pillen werd volgestopt. Op dat moment had ik ze nodig en hielp het me ook. Later was dat niet meer nodig en wilde ik er graag vanaf. Ik heb een paar keer geprobeerd om af te bouwen.
Dit gaf echter zo veel klachten dat ik de medicijnen toch ben blijven slikken. Niet meer voor angsten maar puur omdat het afbouwen niet lukte. Nu ben ik weer met afbouwen begonnen en gaat dit heel goed. Ik doe het rustig aan en slik nog maar de helft van de oorspronkelijke dosering.

Afbouwen hoge bloeddruk medicatie

De medicijnen voor de hoge bloeddruk heb ik helemaal afgebouwd. Nu mijn lichaam in balans is, is mijn bloeddruk zelfs nog beter als in het verleden mét medicijnen en ook de grote schommelingen zijn helemaal verdwenen. Je begrijpt nu zeker wel waarom ik zo enthousiast ben😊 Het is eigenlijk ook zo logisch, als je lichaam (meer) in balans is, kunnen alle processen in je lichaam goed uitgevoerd worden.


Dit maakte ook nog eens dat ik 15 kilo ben afgevallen waar ik eigenlijk ‘niets’ voor heb gedaan. Het waren Corona- en leeftijds kilo’s (ik ben 53 jaar) waarvan artsen zeiden dat ik die niet kwijt zou raken…Zo zie je wat er gebeurt als je lichaam in balans komt. 😊

Je krijgt een eerlijk verhaal

November en December waren maanden met veel etentjes, kerstpakketten, chocolade enz. waar ik heerlijk van  heb gesmuld.😊 Dat was voor nu nog te veel. Het domein voeding was niet meer in balans en dit werkte gelijk door op het immuunsysteem, slaap en ademhaling. Een deel van de klachten kwam geleidelijk aan weer terug. 
Dat was best even slikken…ik dacht (hoopte) dat alles verleden tijd was. Niet echt realistisch natuurlijk als je al meer dan 40 klachten hebt. Volgens de therapeut gaat mijn lichaam dit wel steeds beter oppakken omdat het steeds sterker wordt.

 

Als je minder lang klachten hebt, is de balans ook weer sneller hersteld. Dan heeft bijvoorbeeld zo’n eindejaars periode en wat daarbij komt kijken, veel minder invloed op je balans. Zoals ik al zei; het is geen wondermiddel en ik geef je graag een eerlijk verslag van mijn proces. Hoe mooi is het, dat nu ik het weer goed heb opgepakt, er weer wekelijkse vooruitgang is en dat de balans weer terugkomt. Je hebt dus écht invloed op je klachten, door de balans in je lichaam te herstellen.

 

Als je mij een beetje kent, weet je ook dat als ik zelf ervaren heb dat het werkt, dit iedereen gun. Daarom heb ik dit afgelopen jaar ook de ‘6 domeinen studie’ gedaan waardoor ik mijn cliënten nog beter kan helpen.

Ik kan jou leren hoe je het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam

kunt activeren en verbeteren

waardoor mentale en fysieke klachten verminderen of verdwijnen

Het uitgangspunt voor mijn coaching sessies is nu: ‘Krijg je door stress gezondheidsklachten of geven gezondheids-klachten je stress?' Het is zo mooi om de verwondering bij cliënten te zien als ze ervaren dat ze door bijvoorbeeld een tekort aan eiwitten en goede vetten, mentale klachten kunnen krijgen. Ze dachten dat stress de oorzaak was, het blijkt een tekort aan goede stoffen te zijn. Je kunt ook slecht slapen, veel piekeren en denken dat stress daarvan de oorzaak is. Dit kan ook door een verkeerde ademhaling komen en vraagt dus een hele andere aanpak.

Wist je trouwens dat meer dan 90% van de Nederlanders verkeerd ademt?

Hoe doe jij dat?

Ik heb zelf ook nog ervaren dat mijn bekkenproblemen grotendeels verdwijnen als ik goed op mijn ademhaling let. Als je weet dat er bepaalde ‘verbindingen’ zijn tussen nek, middenrif en bekken, is dat ook heel logisch. 😉

Hoe kan je als volle hoofden coach, fysieke problemen aanpakken?

Je bent toch geen arts of therapeut?

Dat klopt helemaal en ik zal ook nooit handelen alsof ik dat wel ben. Ik weet wat ik je kan bieden en zo nodig verwijs ik je door naar een therapeut of arts die je op een bepaald gebied verder kan helpen.


                                                                Ik help je om de OORZAAK van jouw probleem te vinden.


Dit is heel belangrijk; als jouw (wat jij denkt stress) klachten een lichamelijke oorzaak hebben, kan je jarenlang therapieën, zonder dat de oorzaak echt is aangepakt. Het gaat dan tijdelijk vaak wat beter maar de klachten komen steeds weer terug. En andersom werkt het precies zo; je kunt lichamelijke klachten hebben, waarvan de oorzaak een mentaal probleem is. Dat heeft dan ook een andere aanpak nodig.

 

 

Als we oorzaak te pakken hebben, leer ik je met behulp van 'Het 6 domeinenmodel van Physis Academy' het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam te activeren. Dit doen we door de domeinen Slaap-Stress-Bewegen-Voeding-Immuunsysteem-Ademhaling in balans te brengen. Als het zelfherstellend vermogen van je lichaam weer optimaal werkt worden alle processen weer goed uitgevoerd.

Je voelt je weer goed en zit lekker in je vel

je hebt veel energie en geen pijnklachten

Ook auto-immuun ziektes zoals MS, Reuma, ziekte van Crohn enz. zijn heel goed te behandelen. Niet te genezen, echter als je lichaam weer in balans is, zullen heel veel klachten waarvan je nu denkt dat het door de auto-immuun ziekte komt, toch verdwijnen.


Het is een lang bericht geworden; ik vind het heel belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is. Je kunt er hier en hier verder over lezen.


Als ik dit allemaal nog eens overdenk, voel ik me dankbaar. Ondanks mijn klachten hadden mijn man en ik een grote kinderwens. Ook zwanger worden én zwanger zijn, was moeilijk. Met de kennis van nu vind ik dat heel logisch.
Toen niet; "waarom moet alles nou zo moeilijk gaan" dacht ik vaak. Wij hebben van God 2 geweldige kinderen gekregen, een schat van een schoondochter en een prachtige kleindochter. Ik ben rijk gezegend! 😊

 

Wil je ook van je pijn, vermoeidheid of andere klachten af? Stuur mij  een berichtje en dan kijken we samen hoe we de balans in jouw lichaam terugkrijgen zodat jij ook weer met meer energie en minder/zonder pijn door het leven kan gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.