Gevolgen pestverleden oplossen.

Gepubliceerd op 1 juli 2019 om 11:52

Jouw pestverleden, wil je dat ook zo graag achter je laten?

Ben jij gepest of wordt jouw kind gepest?

 

Dan weet jij ook dat er maar 'iets' hoeft te gebeuren,
en je voelt de oude pijn weer; de zenuwen gieren door je buik, je spieren verstijven of je blokkeert helemaal. Er gaan gelijk weer nare zinnetjes door je hoofd heen van dingen die mensen tegen je gezegd hebben.
Of het afschuwelijke filmpje dat je in elkaar wordt geslagen speelt zich constant af in je hoofd.
En het nare gevoel dat mensen je achter je rug om uitlachen.

Je vertrouwt maar heel moeilijk andere mensen want je bent bang dat ze nare dingen over jou vertellen. Je wordt hier heel onzeker van.

Geen last meer van de gevolgen van je pestverleden.....


Hoe zou het zijn als je je pestverleden achter je kunt laten en er niet steeds mee geconfronteerd wordt? 
Stel je eens voor;  je komt 'jouw pester' tegen, en je hebt altijd de neiging gehad om een blokje om te gaan.
Maar als je hem of haar nu eens op een ontspannen manier kunt groeten. 
Of zelfs vertellen wat het pesten met je heeft gedaan……..? 

Wat zou dat een opluchting zijn hé.

Of dat jij je op een feestje niet meer zo opgelaten voelt omdat je er niet meer mee bezig bent of iemand iets vervelends over je vertelt. Je zelfvertrouwen groeit waardoor het ook niet meer nodig is om bepaalde mensen of plaatsen te vermijden.

Of als jouw kind iets dergelijks meemaakt; je kunt dan veel rustiger reageren en je schiet niet in een 'kramp', zodat je beter in staat bent om je kind te helpen. Want ja, als er iets met je kind gebeurd ráákt je dat als ouder.

De gevolgen van je pestverleden -of van je kind-  aanpakken, maar hoe?

 

Kijk, dat je gepest bent of dat je kind wordt gepest, is een feit. Dat kan je niet veranderen. Maar jouw negatieve beleving van het pesten kan je wél veranderen waardoor het je niet meer raakt.
Want het is allemaal informatie die negatief is opgeslagen. En ik kan je leren om deze informatie op een andere manier te verwerken en op te slaan zodat je er geen last meer van hebt. Je gaat echt het verschil merken.

Ik heb hele mooie 'resultaten' gezien bij kinderen die ik heb mogen helpen. Het gebeurt regelmatig dat de relatie tussen de kinderen ook verandert. Doordat het kind wat gepest wordt zich anders en zelfverzekerder gaat gedragen werkt dat vaak ook door op het gedrag van de pester(s). Hoe mooi is het dan om later terug te horen dat een gepest kind bij de pester op het verjaardagsfeestje is geweest.

Wil jij hier meer over weten?

 

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen?
Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.