Wat kan je tegen (de gevolgen van) pesten doen?

Gepubliceerd op 1 juli 2019 om 11:52

Mijn kind wordt gepest 

Of ben jij zelf gepest?

Dan weet jij ook dat er maar 'iets' hoeft te gebeuren,
en je voelt de oude pijn weer; de zenuwen gieren door je buik, je spieren verstijven of je blokkeert helemaal. Er gaan gelijk weer nare zinnetjes door je hoofd heen van dingen die mensen tegen je gezegd hebben.
Of het afschuwelijke filmpje dat je in elkaar wordt geslagen speelt zich constant af in je hoofd.
En het nare gevoel dat mensen je achter je rug om uitlachen.

Je vertrouwt maar heel moeilijk andere mensen want je bent bang dat ze nare dingen over jou vertellen. Je wordt hier heel onzeker van en het achtervolgt je soms ook nog in je dromen.....

Geen last meer van de gevolgen van je pestverleden

Hoe zou het zijn als je je pestverleden achter je kunt laten en er niet steeds mee geconfronteerd wordt? 

Stel je eens voor;  je komt 'jouw pester' tegen, en je hebt altijd de neiging gehad om een blokje om te gaan. Maar als je hem of haar nu eens op een ontspannen manier kunt groeten. Of zelfs vertellen wat het pesten met je heeft gedaan……..? 

Wat zou dat een opluchting zijn hé.

Of dat jij je op een feestje niet meer zo opgelaten voelt omdat je er niet meer mee bezig bent of iemand iets vervelends over je vertelt. Je zelfvertrouwen groeit waardoor het ook niet meer nodig is om bepaalde mensen of plaatsen te vermijden.

Of als jouw kind iets dergelijks meemaakt; je kunt dan veel rustiger reageren en je schiet niet in een 'kramp', zodat je beter in staat bent om je kind te helpen. Want ja, als er iets met je kind gebeurd ráákt je dat als ouder.

Zó pak je de gevolgen van jouw pestverleden -of van je kind-  aan

Kijk, dat je gepest bent of dat je kind wordt gepest, is een feit. Dat kan je niet veranderen. Maar jouw negatieve beleving van het pesten kan je wél veranderen waardoor het je veel minder of zelfs helemaal niet meer raakt.

Alles wat wij meemaken slaan wij op in ons lange termijngeheugen. Het pesten staat er natuurlijk heel groot en negatief opgeslagen. En als er dan nieuwe informatie over het onderwerp pesten bij jou binnenkomt, of als jij iemand ziet die op de pester lijkt, of je voelt je bijvoorbeeld ergens buitengesloten, gebeurt er van alles in jouw hoofd.

De oude pijn, de angstige gevoelens, de boosheid, het oneerlijke en álles wat daarbij hoort, kan op zo'n heftige manier naar boven komen dat het voelt alsof het NU gebeurt...... Als je dit hebt meegemaakt weet je precies wat ik bedoel.

 

Het is gelukkig niet nodig om steeds met deze oude pijn geconfronteerd te worden; Ik kan je leren om de nare lading van al deze gebeurtenissen (informatie in je hoofd) op een andere manier te verwerken en op te slaan zodat je er geen last meer van hebt. Je gaat echt het verschil merken.

Ik heb hele mooie 'resultaten' gezien bij kinderen die ik heb mogen helpen. Het gebeurt regelmatig dat de relatie tussen de kinderen ook verandert. Doordat het kind wat gepest wordt zich anders en zelfverzekerder gaat gedragen werkt dat vaak ook door op het gedrag van de pester(s). Hoe mooi is het dan om later terug te horen dat een gepest kind bij de pester op het verjaardagsfeestje is geweest.

Wil jij hier meer over weten?

Wil je hier meer over weten? Stuur mij dan even een berichtje en dan kijken we samen hoe wij ook voor jou het leven weer luchtiger en minder zwaar kunnen maken.

 

Je kunt ook het gratis webinar bekijken. Hierin leg ik uit hoe het werkt in je hoofd. Dat gaat je veel inzichten geven én je gaat ook begrijpen dat het helemaal niet raar is hoe jij (onbewust)  op de oude pijn reageert.

Klik op de afbeelding hieronder en je kan de video vanaf enkele minuten na het opvragen bekijken op een moment dat het jou goed uitkomt. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.