Ook zo moe na een dag werken?

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 om 18:00


Ook zo moe na een dag werken?

Ik zie vaak mensen die daar last van hebben. Vaak komt dat doordat je hersenen veel te weinig rust krijgen.Je put jouw brein als het ware uit.

Hoe wordt jouw brein uitgeput?

Je wordt de hele dag in je bezigheden gestoord, en je laat je afleiden door je telefoon. En als je zelf jouw agenda niet inplant, dan doen Facebook, je werkgever of je kinderen dat wel voor je.
Ondertussen doe jij je uiterste best om alle ballen in de lucht te houden.

En als je van je werk naar huis gaat?
Radio aan?
Telefoon checken?
Voor je het weet word je weer overspoeld door alle informatie. En thuis, ga jij na het eten lekker ontspannen? Of word jouw brein weer gevoed met je telefoon of een leuke film? Eigenlijk krijgen je hersenen ook geen seconde rust hè.

Verveel jij je nog weleens?

 

Ik weet nog goed dat ik 'vroeger' op de bus stond te wachten om naar mijn werk te gaan. En als afleiding ging ik 'mensen kijken'. In de bus zat ik rustig van me af te staren of te dagdromen. We hadden vaak 'dode momenten' in een dag. Tegenwoordig vullen we die momenten in met o.a. Social Media. Zo jammer, want we hebben die herstelmomenten voor ons hersenen juist zo nodig.

Volgens gezondheidspsycholoog Ulrika Leons is het belangrijk om je hersenen zo nu en dan de kans te geven om op adem te komen. Het brein moet af en toe de dag kunnen verwerken.

“Als je elke minuut met prikkels en vermaak vult, dan herstelt je brein niet en loop je mogelijk het risico op een burn-out”, zo zegt Leons.

Mensen halen RUST en PLEZIER door elkaar. Een leuke film kijken voelt misschien alsof je ontspant, maar je brein rust er niet door uit.”

Alleen door echt even niets te doen. Door te dagdromen, even uit het raam te kijken, even te niksen, dan kunnen je hersenen even tot rust komen.

Tijd om rust te nemen

Vind je het moeilijk om eens even niets te doen? Heb je daar de rust niet voor?

Dan is het ordenen van alle informatie in je hoofd de eerste stap voor jou. Dat kan jou namelijk heel goed helpen om tot rust te komen. Want als alle informatie in jouw hoofd een eigen plek heeft geeft dat jouw hoofd èn lichaam rust en overzicht.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.