Overbruggingszorg GGZ

Gepubliceerd op 15 november 2018 om 14:39


Jos trekt het niet meer.

Onlangs had ik een sessie met een tiener die ik i.v.m. privacy Jos noem. Jos heeft al lange tijd last van o.a. een vol hoofd angsten en depressiviteit. Hij gaat binnenkort het hulpverleningstraject in vanwege autisme gerelateerde klachten.

Naar school gaan lukt bijna niet meer.
3 x per week 2 uurtjes is het maximale wat hij nu aankan.
Jos ziet erg uit naar hulp. Maar.....   de wachttijden zijn erg lang. En Jos trekt het niet meer.

Ondersteuning 

De vader van Jos heeft gelezen over mijn coaching en over het ordenen van informatie in je hoofd. Dat geeft gelijk rust en overzicht in je volle hoofd. En dat is precies waar Jos zo intens naar verlangd.

Tijdens de coaching heb ik hem gevraagd of hij de omtrek van zijn hoofd wilde tekenen. Hij mocht alle dingen die in/door zijn hoofd spelen daarin opschrijven of tekenen. Jos wilde dat wel doen maar het lukte hem niet.

Uiteindelijk heeft hij het hele vel papier vol gekrast. Het was een grote warboel, chaos in zijn hoofd. Hij kon de dingen ook niet benoemen, het was te veel.
 
Daarna hebben wij samen alle informatie in zijn hoofd geordend. Fijne dingen, vervelende dingen, schoolzaken, privé en nog een aantal dingen, alles krijgt een eigen plek.

Mijn hoofd is leeg

Na de coaching vroeg ik aan Jos of hij zijn hoofd nog eens wilde tekenen. Dat wilde hij wel. Hij tekende al de omtrek van het hoofd.

Maar......…
De pen bleef boven het papier hangen.

"Wat moet ik nu nog tekenen? Mijn hoofd is helemaal LEEG." Zei Jos.


Enkele weken later sprak ik de moeder van Jos nog even. Ze vertelde: "Met Jos gaat het zichtbaar beter. Hij onderneemt weer dingen, heeft duidelijk meer energie, gaat wat langer naar school en hij lacht weer……"

Jos kan nu op een redelijk ontspannen manier wachten tot hij eindelijk aan de beurt is. En door de rust in zijn hoofd heeft de behandeling die over enige tijd begint ook een veel betere kans van slagen.
Samenwerken, verschillende methodes kunnen elkaar zo mooi ondersteunen en uiteindelijk tot betere resultaten komen.

 

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.