Burn-out Ik?

Gepubliceerd op 26 november 2018 om 15:08

Burn-out Ik? Dat kan niet!

Supermarktgesprekjes. 

Je herkent het vast wel. Je staat bij de kassa te wachten en achter jou wordt het een en ander besproken. Of op het schoolplein of in de wachtkamer bij de tandarts.

Het is niet netjes om mee te luisteren maar soms gebeurd dat 'zomaar'.

Zo hoorde ik onlangs ook een 'supermarktgesprekje' aan. 
"Hoe kan ik nou een in een burn-out belanden"? Een jonge moeder, ik schatte haar op begin 30. Ze was bij de huisarts geweest en die vertelde haar dat haar klachten wijzen op een burn-out. "Hoe kan dat nou, zei ze. Ik werk maar 1 dag, en ik help vaak bij mijn zus die veel problemen heeft. En verder doe ik niks. Ja, de kinderen en het huishouden. Als ik nou een volledig werkweek had of avonden zat te werken, dan was het een ander verhaal."

Hoe kan ik nou een in een burn-out belanden?

Ik denk dat het heel vaak wordt onderschat wat een (jong) gezin vergt van de ouders. Kinderen vragen je aandacht, je omgeving ook en je werk en zorgt ook voor de nodige verplichtingen. Maar ook zwangerschappen, onrustige en gebroken nachten, kinderziektes, zorgen om je kind, conflicten of andere ingrijpende gebeurtenissen;

Het vraagt veel energie van een moeder.

 

Een beetje stress is niet zo erg

 

Stress en spanning kan niemand voorkomen. En stress opzich is ook niet erg. Maar wanneer stress lang aanhoudt en je lichaam niet tot rust kan komen raak je uitgeput. 
Iemand die dit herkent weet ook hoe moeilijk het is als je gespannen en gestrest bent om dan juist rust te nemen. Door de onrust in je hoofd en lijf ga je maar door en door. Terwijl je voelt dat je dat juist niet moet doen. Maar je kunt niet anders.

Of je zit juist uitgeblust op de bank en alles wat je nog moet doen maalt door je hoofd.


Rust  en overzicht


Is deze situatie herkenbaar voor jou? 
 
Mag ik jou dan 1 tip geven? Het kan je heel veel rust geven als jij leert hoe jij alle informatie in jouw hoofd kunt ordenen.
Doordat je dan weer rust en overzicht in jouw hoofd hebt lukt het je veel beter om ook echt je rust te nemen. En doordat je daardoor weer meer energie krijgt, krijg je uiteindelijk nog meer gedaan ook. En dan voel jij je weer meer voldaan, de dingen gaan je makkelijker af. En je hebt ook meer rust in je, om de mensen in jouw omgeving de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.