Dit is GEEN "succesverhaal"

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 om 16:29

Dit is GEEN 'succesverhaal'.

 

Al die succesverhalen op Facebook en LinkedIn…….
Oeps, die komt bij mij binnen. Was niet persoonlijk voor mij bedoeld, zomaar een opmerking, maar raakt mij toch wel.

Want wat breng ikzelf naar buiten? Zijn het alleen de succesverhalen”? 
En zijn het ook alleen maar “successen” die behaald worden?

Maar wat als het nu zo is dat het bij 95% van mijn cliënten gewoon goed aanslaat? En dat dat komt doordat de mensen inzicht krijgen hoe het 'werkt' in hun hoofd en ze leren hoe zij zelf hun piekergedachten even op 'uit' kunnen zetten. Daardoor ontstaat al gelijk een 'basisrust'.

En als ik mensen zie, die met dezelfde problemen rondlopen, dan deel je toch de positieve ervaringen die jouw cliënten opdoen……… Want ja, ik gun het iedereen. En ervaringsverhalen spreken altijd aan.  Maar er moet wel een evenwichtig en eerlijk beeld gegeven worden.

Dus voor vandaag:

GEEN 'succesverhalen'


Als ik naar het afgelopen jaar kijk dan zijn er inderdaad een paar cliënten geweest die niet tevreden waren met het resultaat.

* Zoals Tom, (niet zijn echte naam) 23 jaar. 
Zijn ouders maakten de afspraak voor hem en nadat die afspraak verschillende keren werd verzet kwam Tom uiteindelijk.
We zijn aan de slag gegaan. Je hoeft bij mij niet je hele verhaal op tafel te gooien maar Tom wilde dat toch graag delen.
En dat mag ook. Uiteindelijk heeft hij zijn hoofd opgeruimd.

Aan Tom worden hoge eisen gesteld waaraan hij niet kan voldoen. Dat frustreert hem enorm maar hij is het zichzelf niet echt bewust. Voor hem zag ik hele mooie mogelijkheden om met zijn onbewuste faalangst en prestatiedrang aan de slag te gaan.
Maar de volgende afspraak werd afgezegd, het was voldoende geweest maar het resultaat voldeed niet aan de verwachting. 

Jammer.
Verwachting van de ouders of van Tom, dat weet ik niet.


* En Nick, (niet zijn echte naam) 7 jaar kwam samen met zijn moeder.
Hij had problemen met het opslaan van informatie. Zijn hoofd heeft hij opgeruimd en daarna zijn wij met de tafels aan de slag gegaan. Ging eigenlijk best wel goed en we maakten een afspraak voor 2 weken later om verder aan de slag te gaan en het goed af te ronden. Moeder was tevreden. Maar thuis wilde Nick het niet meer.
Hij werd geïrriteerd als hij even met de tafels aan de slag moest. Moeder heeft de volgende afspraak afgezegd. Jammer, maar je moet een kind wel de ruimte geven. De kans is groot dat hij over een tijdje wel weer komt omdat hij heeft ervaren dat het wel werkt. Resultaat voldeed niet aan de verwachting van Nick.


* Of Nathalie, (niet haar echte naam) 41 jaar. Zit middenin een “vechtscheiding” die al 5 jaar duurt en heeft haar handen vol aan een puber die niet naar school wil en een 6 jarige dochter die veel ziek is.
Zij is 1 keer geweest, heeft naar tevredenheid haar hoofd opgeruimd en wij zouden de volgende keer verder gaan om haar beleving van de negatieve emoties en gebeurtenissen aan te pakken. Zij gaf aan dat zij echt wat aan de coaching had
en zou nog weer komen. Maar Nathalie is te druk met “overleven”. Ze heeft de energie niet om met de rest van haar problemen aan de slag te gaan.

Snap ik. Maar wel jammer.
Juist bij problemen rondom een (vecht)scheiding en angsten om een ziek kind, is er voor jezelf zoveel winst te behalen, waardoor je ook echt energie kunt besparen……

* En Ewart, (niet zijn echte naam) 9 jaar.
Hij heeft best wel wat gedragsproblemen en moeite met lezen en rekenen. Hij heeft hele betrokken ouders die graag het beste voor hem willen en al heel veel geprobeerd hebben met hem.
Er wordt een afspraak op woensdagmiddag half 2. Ewart zit achter de Play Station en heeft totaal geen zin om te gaan. Hij wordt er toch achter vandaan gehaald, want ja, hij heeft een afspraak. We gaan met Ewart aan de slag. Hij begrijpt niet goed wat er van hem 'verwacht' wordt en heeft er ook GEEN zin in. De volgende afspraak wordt afgezegd:  niet het gewenste resultaat.

Ondanks dat ik voor Ewart mogelijkheden zie vind ik het een verstandig besluit van de ouders. Uiteindelijk moet Ewart ZELF met zijn informatieverwerkingsstrategie aan de slag en als je daar het nut niet van in ziet………En misschien is de hulpvraag van de ouders groter dan van Ewart zelf.

Dus ja, dit zijn een paar voorbeelden van een sessie die niet het gewenste 'succesresultaat' opleverde. En de oorzaak?

Jij mag het zeggen.

Ben je benieuwd naar wat mijn coaching jou kan opleveren? 
Stuur dan even een vrijblijvend berichtje en ik neem contact met je op om het samen met je te bekijken.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.