Rust in je hoofd in "Coronatijd".

Gepubliceerd op 28 april 2020 om 10:03

Rust in je hoofd, ook in "coronatijd"!

Het was een leuk gesprek via Skype met een 10 jarige die ik maar even Anne noem. Anne heeft alle informatie in haar hoofd geordend, met rust in haar hoofd als resultaat. En de eerste dagen ging het ook echt goed met Anne.
Maar ja, we leven nu met Corona en alles wat daarbij hoort. Anne heeft iets gemaakt voor alle informatie over Corona en dat kan ze goed een plek geven. Maar dat ze niet kan turnen, dat krijgt ze maar niet uit haar hoofd. En daar baalt ze van en ze wordt er ook chagrijnig van. Niet echt gezellig dus.

Anne heeft hier nu een hele mooie oplossing voor bedacht en dat komt zo; moeder vertelt in het Skype gesprek dat als zij het even helemaal zat is een vriendin belt om even "bij te zeuren" in plaats van "bij te kletsen". En dan is ze het weer kwijt.

Anne heeft nu een plaatje van een stoel gemaakt. Als ze baalt dat ze niet kan gaan turnen en van alle andere dingen die niet door kunnen gaan, gaat ze (denkbeeldig) op het stoeltje zitten en "gooit alles" er uit. En als ze daarmee klaar is klapt ze het denkbeeldige stoeltje weer in en kan er weer even tegen.
Zo staat ze even heel bewust stil bij de vervelende dingen, kropt ze het niet op en is daardoor minder gefrustreerd.
De "stoel" heeft de mooie naam "ZEURSTOEL" gekregen. Kinderen zijn zo creatief met oplossingenšŸ˜Š

Een "zeurstoel"  heb jij die ook al?

Wellicht helpt dit ook voor jou, of voor jouw kind, een denkbeeldige "zeurstoel".
Als je geen ervaring hebt met ordenen van de informatie in je hoofd kan je natuurlijk ook een echte stoel of iets dergelijks gebruiken. 
Het gaat erom dat je soms even moet spuien en ook bewust stil moet staan bij de moeilijkheden van deze tijd. Niet opkroppen dus.

En het mooie is ook dat het vaak zo werkt dat als je even op een "zeurstoel" hebt gezeten je ook weer oog krijgt voor de mooie dingen die er zeker zijn. Tel je zegeningen!

Wil jij meer weten over de voordelen van een 'geordend hoofd' of heb je andere vragen? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag. Mijn werkkamer is precies groot genoeg om 1,5 tot 2 meter afstand te houden, ik heb ook een scherm tussen ons in hangen en coachen gaat ook prima via videobellen, net wat jij fijn vindt. 

Wil jij 5 praktische tips voor rust in je hoofd waarmee je gelijk aan de slag kunt?
Download dan hier mijn e-book


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.