Ik schaam mij voor mijn problemen.

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 16:59

Je zult mij wel een rare vinden.......

 

“Je zult mij wel een rare vinden”. Nico, 34 jaar (niet zijn echte naam) kijkt me een beetje bezorgd aan. Al die rare, domme dingen waar ik maar steeds over loop te denken.
Ik word soms gewoon helemaal gék van mezelf. En ik kan dit maar níet loslaten en dan word ik dáár weer gefrustreerd van. Diepe zucht………

Ik heb Nico verteld dat ik deze vraag regelmatig krijg; vind je mij niet raar, vind je mij niet overdreven, een muggenzifter, ben ik niet gewoon een zeurpiet, moet ik niet gewoon een schop onder mijn kont hebben?

Ik vind Nico en al die anderen die dat hebben gevraagd absoluut niet raar
Sterker nog, ik kan ze juist heel goed begrijpen. 

Ik begrijp helemaal dat jij jezelf een 'rare' vindt.

 

Hoe dat komt?

Ik weet hoe het ‘werkt’ in ons hoofd en daarom begrijp ik ook waarom mensen dingen soms wel óf niet doen. Waarom het soms lastig is om dingen los te laten, waarom je brein soms zo op het negatieve is gefocust, waarom je soms zo angstig en bezorgd kunt zijn of maar blijft piekeren, waarom je soms zo aan bepaalde zaken kunt ergeren en waarom je zo boos kunt worden.

Weten hoe het 'werkt' in je hoofd geeft rust.

Als ik dan aan mijn cliënten mag vertellen hóe het werkt in hun hoofd gaan ze ook begrijpen waarom ze op een bepaalde manier (die soms niet fijn of handig) is reageren. Ze realiseren dan dat ze echt niet gek of raar zijn.
En dat geeft zoals Nico zei: zoveel rust.

En als je inzicht hebt in hoe je hoofd werkt, én daardoor ook weet waar bepaalde problemen of uitdagingen vandaan komen kan je daar ook mee aan de slag gaan. En dan zie je hele mooie dingen gebeuren waar je echt blij van wordt. 😊

Ben jij benieuwd naar hoe het werkt in jouw hoofd en hoe je op een eenvoudige manier weer rust en overzicht kunt krijgen?
Stuur mij dan een geheel vrijblijvend berichtje en dan kijk ik graag met je mee!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.