Problemen met de juf of meester.

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 16:46

Die ..... juf of meester

 

Iedere dag problemen met de juf of meester........en of dit nu aan de juf of meester ligt, of aan jouw kind, dat laten we even in het midden. De realiteit is dat jouw kind iedere dag met tegenzin, tranen, boos of met buikpijn naar school gaat.


Ilse (niet haar echte naam) 10 jaar, zat niet lekker in haar vel en had iedere dag buikpijn voordat ze naar school ging. Haar lontje was heel kort; als haar broertje haar maar aankeek op een manier die haar niet aanstond, kon ze al helemaal door het lint gaan. ’s Ochtends vroeg was het echt niet gezellig en ’s avonds eigenlijk ook niet, dan begon het gepieker over de volgende dag weer. 

Tijdens de coaching kwam naar voren dat Ilse een paar vervelende dingen in de klas had mee gemaakt.

Het is niet eerlijk

De juf was erg boos geweest en in de ogen van Ilse heel onredelijk. Ilse vond het heel stom en ze voelde zich niet fijn meer bij de juf in de klas. Haar moeder heeft er weleens met de juf over gesproken maar de juf had eigenlijk maar weinig begrip voor het probleem van Ilse. Daarom zag Ilse er iedere dag vreselijk tegenop om naar school te gaan; Als de juf vandaag maar ‘normaal’ zou doen.

Je kunt een ander niet veranderen.....

Tja, de juf kan je natuurlijk niet veranderen en wat gebeurd is, is gebeurd. Wat Ilse wél kan doen is de nare plaatjes en geluiden in haar hoofd veranderen. Ik heb haar geleerd hoe ze dit kan doen. En het nare gevoel in haar buik heeft ze ook aangepakt. Ilse is zó blij dat ze dit heeft gedaan; ze heeft nu veel minder last van de dingen die gebeurd zijn en daardoor gaat ze veel meer ontspannen naar school. Als ze nu aan school of de juf denkt, wordt ze niet meer getriggerd door de nare, en in Ilse's beleving, oneerlijke dingen. En dat was eerst echt anders!

Ilse heeft ook geleerd hoe ze nare gedachten een eigen plekje kan geven zodat ze er niet steeds aan hoeft te denken. Ze kan haar piekergedachten nu met de UITknop op 'uit' zetten en dat vindt ze ook heel fijn. De buikpijn is voor 90 % weg, soms heeft ze het nog een beetje als ze aan spannende dingen denkt. Omdat ze nu weet hoe ze daarmee om moet gaan, gaat de buikpijn ook meestal snel weer weg! 

En de juf? Ach, eigenlijk is ze nu niet meer zo ‘vervelend’ volgens Ilse. Het zal nooit haar favoriete juf worden maar ze kan er nu mee leven.

Heeft jouw kind ook zulke problemen op school of met andere mensen, of heb jij dat zelf op je werk of studie? Blijf er dan niet mee rondlopen; stuur mij even een berichtje en dan kijken we samen hoe we dit kunnen oplossen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.