Nare dromen en nachtmerries.....

Gepubliceerd op 8 februari 2022 om 12:54

heeft jouw kind ook last van nare dromen

en nachtmerries?

Voordat ik vroeger ging slapen mocht mijn moeder van mij nooit naar beneden gaan, voordat ze overtuigend had gezegd, dat ik niet iedere nacht zou gaan dromen.

Ik heb ooit eens gedroomd over een heks die mij achterop zat. Ik wilde hard wegrennen maar mijn benen ‘deden’ het niet meer en ik werd gillend wakker.

Je herkent het vast wel. 😉

Nu glimlach ik erom maar het was toen echt wel een probleem voor me. Ik heb heel lang nog dat gekrijs van die heks in mijn hoofd gehoord en durfde daarom niet te gaan slapen. Want stel je voor dat díe droom weer terug kwam. Daarom durfde ik ook niet meer te logeren…..

Heeft jouw kind ook angst voor  dromen? Of jijzelf?

Wat ik toen niet wist weet ik nu wel; je kunt op een eenvoudige manier die nare plaatjes en geluiden in je hoofd neutraal maken zodat je er geen last meer van hebt.

Angst voor dromen, schaam jij je daarvoor?

In mijn praktijk komen vaak mensen met angsten en veel mensen schamen zich voor hun angst. En als je daar iedere dag mee te maken hebt, kan je dat echt gaan belemmeren waardoor je bepaalde dingen soms niet meer durft te doen.

Als ik dan uitleg wat een angst eigenlijk is, en hoe dat werkt in hun hoofd begrijpen ze ook precies wat er met hen gebeurd. En dan zien ze ook dat het helemaal niet raar is hoe ze op hun angst reageren.

Als ik ze dan vertel dat je dit op een eenvoudige manier kunt oplossen

kijken ze mij vaak ongelovig aan

Dat kan ik helemaal begrijpen; je zult maar jarenlang met een angst, die je soms helemaal kan beheersen, rondlopen en er nu achter komen dat dit eigenlijk helemaal niet nodig is. ☹

Wil je hier meer over weten? Stuur dan even een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wil jij 5 praktische tips voor rust in je hoofd waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Download hieronder mijn e-book

👇🏻


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.