Wat te doen bij nare dromen en nachtmerries?

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 17:37

Nare dromen, hoe kom je ervan af?

Droom jij ook zo vaak?

“Ik wilde het deurtje van de wasmachine weer open trekken maar dat lukte niet. Ze zwaaide nog heel lief naar mij maar door het zeepsop zag ik haar niet goed meer. Lieve help, ik had het verkeerde wasprogramma aangezet!!!

Het was de bedoeling dat ze even een paar rondjes in de wasmachine mocht meedraaien maar ik had een wasprogramma van 2,5 uur op 60 graden ingesteld. HELLUP!!!”

Met een schok zat ik rechtop in bed. Pffff het was een droom…..gelukkig maar.

Dromen om emoties en gebeurtenissen te verwerken

Vorige week is onze zoon getrouwd en dan ga je onbewust veel overdenken en er soms ook over dromen. Verleden en heden worden door elkaar gehaald wat de meest bizarre dromen kan opleveren.

Onze dochter waren we in haar peuter en kleutertijd altijd “kwijt”. Ze verstopte zich op de meest gekke en vaak kleine plekjes. Zo vonden we haar een keer in de wasmachine….. dat was nog wel grappig maar vaak kon je haar ook echt niet vinden. Vooral in winkels waren we haar altijd kwijt, zeer frustrerend.

We hebben een wasmachine die je in het begin van het programma nog kunt stopzetten om er iets bij in te stoppen. Ik heb vorige week nog aan iemand verteld dat dit super handig is.

Tja, ik haalde dus echt alles door elkaar. Wel bijzonder dat ik in de droom met onze dochter bezig was terwijl onze zoon net getrouwd is. Misschien een onbewuste angst om ze allebei ‘kwijt’ te raken?

Nare dromen

Deze droom was achteraf wel grappig en het was ook duidelijk waar het vandaan kwam. Het kan ook zo zijn dat je vaak nare dromen hebt die steeds weer terugkomen.
Zo heb ik ooit een client van 53 jaar gehad die nog iedere week droomde over iets wat tijdens zijn militaire dienstplicht was gebeurd. Hij was iedere keer weer van slag en kon dan niet meer slapen. Hoe jij informatie over gebeurtenissen hebt opgeslagen in je hoofd heeft ook invloed op je dromen. Tijdens een sessie heeft hij de nare lading van die situatie afgehaald, nu droomt hij zijn ‘oude droom’ gelukkig niet meer.

Angst voor dromen

Dromen kunnen je aan het lachen maken maar ook heel beangstigend zijn. Kinderen durven soms niet te gaan slapen omdat ze bang voor een droom zijn. Je krijgt er soms gewoon nare plaatjes van in je hoofd. Blijf niet onnodig met angst voor dromen of nachtmerries rondlopen, er is op een eenvoudige manier wat aan te doen!

Wil je hier meer over weten? Stuur even een berichtje en dan kijken we samen wat ik voor jou of jouw kind kan betekenen.

Wat te doen bij een vol hoofd, piekeren en stress? Met deze 5 handige tips creëer je weer rust en ruimte in je hoofd en kan je meer ontspannen leven. Je kunt de praktische tips gelijk toepassen. Download mijn gratis E-Book en ga meteen aan de slag! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.