Binnenkort kan ik je nóg beter helpen.

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 19:21

Rust in je hoofd én een gezond lichaam vol energie

Een persoonlijk bericht van mij vandaag; dit blog kan voor jou ook een grote verandering teweeg brengen. Benieuwd?
Lees dan snel verder.


Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik zelf ook veel ervaring heb met een
  vol hoofd, piekeren, trauma, HSP en met allerlei onverklaarbare (pijn)klachten; Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheids Syndroom en een Whiplash. En als je zoals ik meer dan 30 jaar gezondheidsproblemen hebt, ben je wat kwetsbaarder en komt er ‘vanzelf’ van alles bij.

In 2016 heb ik zelf ervaren hoe je leven kan veranderen als je weer rust in je hoofd krijgt. Ik wist niet dat het mogelijk was om zoveel rust in je hoofd en daardoor ook in je lichaam te ervaren. Dit is voor mij echt een omslagpunt geweest.

Ik was erg enthousiast geworden, ik wist ook dat er zóveel mensen zijn met deze klachten én dat voor heel veel mensen het leven lichter en luchtiger kan worden.

Ik ben opleidingen gaan volgen op het gebied van volle hoofden, stress en burn-out klachten, angsten, PTSS en Zingeving en HSP. Daarnaast heb ik me verdiept in hoe het nu eigenlijk ‘werkt’ in ons hoofd én hoe hoofd en lichaam samenwerken.

Het is iedere keer weer zo mooi om bij mijn cliënten de verwondering op te merken -die ik zelf ook had-  als je gaat begrijpen wat er in je hoofd gebeurt. En dan vallen voor veel mensen de puzzelstukjes op de juiste plek.

Opmerkingen als: " het is dus eigenlijk logisch dat dit gebeurt, nu snap ik waarom ik soms zo heftig reageer, nu snap ik waar die gespannen spieren of die hoofdpijn vandaan komen" hoor ik vaak. De mooiste opmerking die ik regelmatig hoor is:  "O, ik ben dus helemaal niet gek…..". Dat klopt, je bent helemaal niet gek. Doordat ik deze dingen zelf heb ervaren weet ik ook wat mijn cliënten voelen en meemaken en begrijp ik ze ook.

Long Covid

Tot februari 2020 ging het met mijn gezondheid steeds wat beter en haalde ik enorm veel voldoening uit het coachen. En toen kwam Corona…..

Ik was in maart 2020 al gelijk aan de beurt en mocht het in februari 2022 nog een keertje overdoen. Ik kreeg weer veel klachten terug die ik in het verleden ook had. Ik kreeg er echter ook iets nieuws bij; benauwdheid en kortademigheid. En dat belemmerde mij behoorlijk.

Ik moest bijvoorbeeld telefoontjes gaan plannen zodat ik mijn ademhaling wat onder controle had. Mijn klachten belemmerden mij iedere dag. En dit knapte helaas niet echt op, zoals velen had ik te maken met Long Covid. Doordat mij dit dus in het dagelijks leven flink belemmerde, en er geen oplossing was, ben ik zelf op onderzoek gegaan.

Het 6 domeinen model van Physis Academy

Op een gegeven moment is het 6 domeinen model van Physis Academy op mijn pad gekomen. Kort gezegd is dit een methode waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Dit doet men door de 6 domeinen Slaap-Stress-Voeding-Ademhaling-Immuunsysteem en bewegen weer in balans te brengen.

En als het lichaam weer in balans is kunnen alle processen weer uitgevoerd worden zoals ze bedoeld zijn. Ik heb contact gezocht met een Physis specialist en de eerste resultaten zijn voor mij heel bemoedigend.

Veranderingen door het 6 domeinen model

Ik ben nu 3 maanden bezig en merk aan alles dat er weer balans in mijn lichaam komt. Mijn lichaam is steeds beter in staat om alle processen goed uit te voeren. Daardoor slaap ik veel beter, heb ik veel minder pijn, de bloeddruk daalt, ik heb meer energie en merk ik ook een verbetering op het gebied van de kortademigheid en benauwdheid. Daar ben ik super blij mee!

 

En als extra kadootje ben ik tot nu toe 12 kg afgevallen. Hier heb ik niets extra’s voor gedaan. Omdat mijn lichaam weer in balans komt, kan het ook weer ‘doen wat het moet doen’. Best fijn dat die Coronakilo’s en leeftijdskilo’s😉 die ik er maar niet afkreeg, nu ‘vanzelf’ verdwijnen.

Ik gun het iedereen!

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik super enthousiast ben en ook heel veel mogelijkheden voor mijn cliënten zie; veel van hen hebben naast hun volle hoofd en/of trauma ook burn-out of stress gerelateerde klachten, slaapproblemen, (chronische) pijnklachten en ook PHPD (pijntje hier-pijntje daar) duizeligheid, oorsuizen, niet af kunnen vallen enz. waar geen goede oplossing voor is.

 

Lichamelijke klachten pak ik nu ook al regelmatig aan; je brein heeft n.l. zóveel invloed op je pijnbeleving dat een deel hiervan al op een eenvoudige manier opgelost kan worden.

Wil jij ook weer balans in jouw lichaam

zodat alle processen goed uitgevoerd kunnen worden?

Dan heb ik goed nieuws voor jou; Binnenkort heb ik mijn cliënten nog meer te bieden ; ik ga zelf ook de 6 domeinen cursus volgen. Het lijkt me echt fantastisch, om na het volgen van de cursus, samen met jou te mogen werken aan rust in jouw hoofd én te zorgen dat het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam weer in balans is. 

Van een vol hoofd, stress en een lichaam dat je energie kost,

naar rust in je hoofd én een ontspannen, klachtenvrij lichaam vol energie.

Dat wil toch iedereen! 😊

Wat te doen bij een vol hoofd, piekeren en stress?
Met deze 5 handige tips creëer je weer rust en ruimte in je hoofd en kan je meer ontspannen leven.
Je kunt de praktische tips gelijk toepassen. 

Download hier mijn gratis E-Book en ga meteen aan de slag! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.