Is nooit meer piekeren een illusie?

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 14:25

Nooit meer piekeren is een illusie.
 

Ik zal je een voorbeeld geven vanuit mijn praktijk. Laatst had ik weer zo’n mooie sessie; Jos, 33 jaar (niet zijn echte naam) kwam voor de 4de  en zoals ik verwachtte, laatste sessie.

Hij vertelde dat het heel goed met hem ging. Hij heeft inzicht gekregen in hoe het werkt in zijn hoofd en ook in wat voor hem heel belangrijk is; zijn kernwaarden. Daardoor weet hij nu wat zijn (onbewuste) drijfveren zijn en begrijpt hij zichzelf ook veel beter. Hij kan nu ook veel beter op onverwachte (negatieve) situaties reageren.

2 nare gebeurtenissen uit zijn leven, waar hij veel over piekerde, hebben we aangepakt en daar wordt hij nu niet meer door getriggerd. 

Die situaties hebben hem altijd veel energie gekost maar die energielekken zijn nu gelukkig weg. Hij heeft ook geleerd hoe hij op een praktische manier met zijn eigen ‘informatiestress’ kan omgaan: Jos kan zijn hoofd even ‘op uit’ zetten……

Zet je hoofd even 'uit'...

Hij heeft namelijk een UITKNOP voor zijn piekergedachten gemaakt. Hij weet nu hoe hij alle informatie in zijn hoofd kan ordenen. Daardoor slaapt hij ook weer goed en het loslaten van bepaalde situaties, wat eerst zo moeilijk voor hem was, is nu geen probleem meer. Geen kort lontje meer maar de boel weer onder controle.

Jos is er blij mee ík heb echt geen klachten meer' zegt hij.  😊

Deze 4de sessie was dus eigenlijk helemaal niet meer nodig; en daarom hebben we gewoon gezellig een kopje koffie gedronken. Terwijl ik dit stukje schrijf bedenk ik dat dit voor sommige mensen als een 'succesverhaal' moet klinken; te mooi om waar te zijn. Toch gebeurt dit veel in mijn praktijk.


Nooit meer piekeren is een illusie???

Ja, nooit meer piekeren is een illusie. Iedere dag wordt je weer overspoelt met informatie en piekergedachten kunnen altijd weer komen; er zijn tenslotte zoveel verschillende redenen om te piekeren.

Maar wat heb je dan aan een UITKNOP? 
Als mensen ervaren dat je wel degelijk invloed op het piekeren kunt hebben door het bedienen van de UITKNOP waardoor er weer rust ontstaat, maakt dat een groot verschil. Een UITKNOP voor je piekergedachten is echt de basis voor rust en overzicht in je hoofd. En als je net als Jos, niet te lang blijft rondlopen met je klachten en tijdig aan de bel trekt, dan zit je met 3 sessies vaak alweer helemaal op de rit.

Werkt het voor iedereen zo snel?

Als jouw klacht een vol, druk of chaotisch hoofd is, doordat alle informatie maar rond blijft gaan en je het gevoel hebt dat je daardoor constant achter de feiten aanloopt en niet tot rust komt, kun je zelf prima met module 1 van de online training een UITKNOP voor je piekergedachten creëren.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen dit en daarom is de training ook extra aantrekkelijk voor gezinnen; ik zie regelmatig in de praktijk dat als één ouder last van een vol hoofd heeft er ook vaak kinderen zijn die hier last van hebben. En de training is zo ontworpen dat zowel ouders, jongeren en kinderen hiermee aan de slag kunnen. Dus hoe meer gezinsleden de training gebruiken hoe gunstiger het kostenplaatje voor je wordt. 😉 Je kunt hier alles lezen over module 1 van de training.

Krijg rust in je hoofd vanuit je luie stoel óf als je dat liever doet, ben je natuurlijk ook van harte welkom bij mij in de werkkamer en maken we de UITKNOP samen. De keuze is aan jou.

Het kan ook gebeuren dat je al jarenlang met klachten rondloopt.

Je hebt bijvoorbeeld last van (faal)angsten, een pestverleden, leerproblemen, slaapproblemen, concentratieproblemen, burn-outklachten, hoog gevoeligheid, een trauma, PTSS of je hebt verliezen geleden in je werk, relatie, gezondheid, of na een verhuizing of de negatieve gevolgen van een (vecht)scheiding.
Of je weet niet zo goed waar jouw probleem nou vandaan komt, het gaat gewoon niet echt lekker met je maar je kunt er zelf maar moeilijk de vinger opleggen.

Ik kan je helpen om dit te ‘ontrafelen’. Waar zit de oorzaak van je probleem? En als we dat duidelijk hebben kan ik je verder helpen om zo te voorkomen dat het hoofd weer ‘vanzelf’ vol of overloopt. Ik hoef geen details te weten, wat je voor je zelf wil houden, blijft bij jou.

Altijd eerst een basisrust

Dit is dus mijn werkwijze; eerst zorgen voor een basisrust zodat er weer overzicht komt. Als dit niet voldoende voor je is gaan we van daaruit ontrafelen om bij de OORZAAK van het probleem uit te komen. Daar zijn gemiddeld zo’n 6 sessies voor nodig. Mijn stelregel voor het aantal sessies;  zoveel als nodig, en zo weinig als mogelijk. 

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Wil jij 5 praktische tips voor rust in je hoofd waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Download hieronder mijn e-book

👇🏻


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.