Over jouw grenzen laten gaan.....

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 15:41

"Ach laat maar, ik kan er toch niets aan doen"

Denk jij vaak: ach, laat ook maar….. ik kan er toch niets aan doen? Dan is de kans groot dat er over jouw grenzen wordt gegaan. Er wordt iets gezegd of gedaan wat je niet fijn vindt en wat je ook niet wilt. 

Je hebt de moed of de energie niet om er tegen in te gaan en je stopt het onbewust weg. Je wilt er niet meer aan denken. Het is ook helemaal niet belangrijk, denk je.....

Maar je blijft er wél over piekeren......


Alles wat je wegstopt komt vroeg of laat net zo hard (of harder) weer terug. En dit zorgt voor heel veel onrust en stress en kan ook lichamelijke klachten veroorzaken.

Handige tip om de spanning niet op te slaan in je lijf.


Als je bij jezelf opmerkt dat je weer eens denkt: ach, laat maar….. vraag jezelf dan eens af wat je zo raakt aan die opmerking of die situatie. Wat maakt het nu zo vervelend? Als je daar bewust bij stil staat krijg je inzicht in de onrust of spanning die je (onbewust) bij je draagt.

Als je op dat moment niets aan de situatie kunt of wilt doen, spreek dan voor jezelf hardop uit wat je nu zo frustreert. Dat voelt eerst misschien heel raar omdat je dat niet gewend bent. Maar als je -ook al is het alleen maar voor jezelf- uitspreekt wat er zo vervelend aan die situatie of opmerking is, voorkomt dit dat je het wegstopt in je lijf. En vind je het uitspreken niet fijn, dan kan je het ook opschrijven.

Dat geeft je op dat moment weer even lucht.

Word jij dat eindeloze gepieker ook zo zat en kost het je veel energie? Blijf er niet mee rondlopen, er is écht wat aan te doen. Stuur mij even een berichtje en dan kijk ik samen met je hoe we dit gepieker kunnen stoppen zodat het leven weer een stuk lichter voor je wordt.

 

Wil jij meer tips en inspiratie opdoen?

Schrijf je via onderstaande button in op mijn mailinglijst
en je ontvangt twee keer per maand een korte inspiratie mail direct in je mailbox


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.