Ontspannen vakantiegevoel kwijt?

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 16:01

Grenzen aangeven in 4 stappen.

* Ik moet altijd alles alleen doen  * Die collega doet niks maar het werk moet wél klaar; dus     wie draait er weer voorop? * Niemand ruimt zijn eigen rommel op dus doe ik het maar* Mijn man doet helemaal niks als hij thuis is* Mijn vader heeft 5 kinderen en wie is degene die altijd          alles voor hem doet??? Is dit herkenbaar voor je?Het kan heel frustrerend zijn hé als je omgeving zich anders gedraagt dan wat ze volgens jou horen te doen. En dat ze hun verantwoording niet nemen is iets wat je echt niet kunt begrijpen.

Lees meer »

Zo kom je af van al dat moeten en kan je weer ontspannen.

Kijk eens even naar je leven. Hoe denk je en hoe praat je de hele dag tegen jezelf? Zeg jij ook vaak; ik moet dit, ik moet nog dat en eigenlijk had ik dat ook nog moeten doen? Je wilt lekker in de tuin gaan zitten, maar dan moet je wel eerst het onkruid waar je tegen aan zit te kijken weghalen. Of je wilt lekker op de bank gaan zitten maar als het stofzuigen nog niet klaar is kan je gewoon niet lekker zitten. Het moet éérst allemaal klaar zijn voordat je eindelijk rust en ontspanning van jezelf mag nemen.Voor je het weet wordt dit een patroon en bestaat 80 % van wat je doet, uit dingen die ‘moeten’, nou eenmaal zo ‘horen’ en dingen die nog op je takenlijst staan. Want dat ‘moet’ eerst klaar zijn.

Lees meer »

Ken jij jouw kernwaarden?

“Dit is dus mijn gebruiksaanwijzing”😊.Met een grote grijns op zijn gezicht houdt Ruben (niet zijn echte naam) 21 jaar, 5 gele briefjes voor het scherm omhoog. We hebben er net een Skypesessie opzitten en samen de kernwaarden van Ruben uitgezocht.

Lees meer »

Word jij ook zo onrustig vanwege het oorlogsnieuws?

Corona is nog niet weg en we zitten alweer in een situatie die bij velen van ons zorgt voor angstgevoelens en onrust in het hoofd en lichaam. We ervaren nu in deze onzekere situatie veel stress en spanning.Daardoor is ons orthosympathische zenuwstelsel heel actief. Dit geeft klachten als angst, gejaagdheid, rusteloosheid e.d.  waardoor je ook weer meer gaat piekeren en moeilijker kunt slapen. En als dit zenuwstelsel actief blijft worden deze klachten in stand gehouden.Daarom heb ik vandaag een praktische tip voor jou;de 4-7-8 ademhaling.

Lees meer »

Wordt jouw leven ook beheerst door angst?

Het leven van Maartje, 26 jaar (niet haar echte naam) werd helemaal door haar spinnenangst beheerst. Ze durfde niet meer de hele dag alleen thuis te blijven, want stel je voor dat ze op de trap een spin zou tegenkomen. Als je er niet langs kunt, ben je dus verplicht om zolang boven te blijven, totdat iemand thuiskomt en de spin weghaalt. Waterkokerspin, dakgootspin, dashboardkastjespin, spiegelspin, ze werden allemaal in Maartjes hoofd opgeslagen en bij hun naam genoemd. ☹

Lees meer »

Nare dromen en nachtmerries.....

Voordat ik vroeger ging slapen mocht mijn moeder van mij nooit naar beneden gaan, voordat ze overtuigend had gezegd, dat ik niet iedere nacht zou gaan dromen.Ik heb ooit eens gedroomd over een heks die mij achterop zat. Ik wilde hard wegrennen maar mijn benen ‘deden’ het niet meer en ik werd gillend wakker.Je herkent het vast wel. 😉Nu glimlach ik erom maar het was toen echt wel een probleem voor me. Ik heb heel lang nog dat gekrijs van die heks in mijn hoofd gehoord en durfde daarom niet te gaan slapen. Want stel je voor dat díe droom weer terug kwam. Daarom durfde ik ook niet meer te logeren…..

Lees meer »

Maak jij je zorgen over het coronavirus?

Weer een nieuwe mutatie van het coronavirus, weer veel onzekerheid.Word je hier somber of angstig van, of juist heel gestrest? En merk je dat dit je leven gaat beïnvloeden? Lees dan vooral verder en ontdek dat je zelf veel meer invloed hebt dan je nu denkt.

Lees meer »

Stop met pleasen.

Esther 34 jaar (niet haar echte naam) kijkt mij blij aan. “ Ik moest altijd maar als een marionet dansen naar de wensen van anderen, maar nu heb ik ZELF de touwtjes in handen”.Het was een pittige sessie voor haar afgelopen week. We zijn uiteindelijk bij de oorzaak van haar pleasegedrag terecht gekomen. Wat gebeurd is toen zij 16 jaar was, kan zij natuurlijk niet veranderen. Esther heeft haar beleving van die gebeurtenis wel veranderd en daardoor raakt het haar veel minder. Eigenlijk doet het haar nu niet zoveel meer. Esther ervaart nu letterlijk weer lucht en ruimte om haar heen.

Lees meer »


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?

 


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?
Je was echt relaxed, het voelde zo goed.
Dit moet ik vasthouden dacht jij.

De eerste dagen dat je weer ging werken lukte het nog prima, 's avonds na het eten nog even lekker wandelen of fietsen. Ontspannen met de kinderen bezig zijn en alles hoefde niet snel, snel.

Totdat

Ja, totdat alles weer gewoon werd zoals het altijd is geweest. Eigenlijk verlang je nu alleen nog maar naar rust om je heen.

Druk en intensief leven

Het leven is 'gewoon' druk en intensief.
Voordat je het weet word je weer overspoeld door alle informatie die de hele dag door tot je komt. Werkstress, huishouden, opvoeding, je agenda die van 'buitenaf ingevuld' wordt, huiswerk overhoren, informatie avonden op school, zorgen om familieleden, zieke ouders, verplichtingen waar je soms niet onder uit kunt en zo is er nog veel meer.

je hoofd zit helemaal Vol Er zijn zoveel dingen waar je nu in je hoofd mee bezig bent. Eigenlijk ben je best wel teleurgesteld. Je had gedacht dat het je na deze vakantie toch écht zou lukken om die ontspanning vast te houden. Maar je hebt nu het gevoel dat je hoofd op 'springen' staat. Zo vol is het.

je verlangt naar rust
 

Hoe zou het voor je zijn als je weer rust in je hoofd hebt zodat je ook weer kunt ontspannen?
Je voelt je heerlijk ontspannen, je hebt weer overzicht en je kunt daardoor alles weer beter aan. Je bent weer blij als de mensen in je directe omgeving thuis zijn. Je durft het eigenlijk niet tegen hen te zeggen, maar hun aanwezigheid was je vaak al te veel....

Voor al je problemen heb ik geen oplossing, wat ik je wel kan leren is om alle informatie in je hoofd te ordenen. Als al die informatie (en dat is heel veel) een eigen plek heeft zal je gelijk rust en overzicht ervaren.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.