Ontspannen vakantiegevoel kwijt?

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 16:01

Complete aanpak voor piekeren, angsten, chronische pijn en vermoeidheid.

Het is nu bijna 1 jaar geleden dat ik ben begonnen om mijn mentale en fysieke klachten aan te pakken met behulp van het 6 domeinen model van Physis Academy.Het leek mij realistisch dat dit een goede invloed zou kunnen hebben op mijn klachten. Want als de 6 domeinen Slapen, Immuunsysteem, Ademhaling, Stress, Voeding en Bewegen in balans zijn, werkt het zelfherstellend vermogen van je lichaam optimaal. Alle processen in het lichaam kunnen dan goed uitgevoerd worden.Dit klinkt goed en heel logisch, maar omdat ik al vele jaren klachten had, was ik toch enigszins sceptisch; als het zo ‘makkelijk’ kan, dan zou iedereen dit toch al moeten doen?

Lees meer »

Krijg je door (lichamelijke) klachten stress, of krijg je door stress (lichamelijke) klachten?

Krijg je door (lichamelijke) klachten stress, of krijg je door stress (lichamelijke) klachten? Dit is net zo'n vraag als ‘wat was er eerder, de kip of het ei’?Toch is de vraag wat er het eerst was, de lichamelijke klachten of de stress, heel goed te beantwoorden.Ik heb er inmiddels een aantal studiedagen van het ‘6 domeinen model’ opzitten. Het is super interessant om uit te pluizen wat er gebeurt als het zelfherstellend vermogen van je lichaam niet goed werkt.

Lees meer »

Luister naar je lichaam en maak gebruik van het zelfherstellend vermogen.

We hebben van 2 weken vakantie genoten in het prachtige en herfstachtige Normandië. De eerste week zaten we aan de kust bij Omaha Beach. Veel regen maar tussen de buien door hebben we dit prachtige gedeelte van Frankrijk bekeken.Wat heeft zich hier toch een hoop afgespeeld…Ik heb me eigenlijk nooit zo in de Eerste Wereldoorlog verdiept, maar al lopend door de loopgraven bij Beaumont-Hamel waar 2 jaar gevochten is, was ik diep onder de indruk van alles wat hier is gebeurd. De geschiedenis van de geallieerden in dit gebied, gaat hier echt voor je leven.De tweede week zijn we naar een ander huisje in Normandië gegaan. Hier was ook veel regen, maar verder wel wat drogere dagen, we hebben er heerlijk gewandeld. 

Lees meer »

Tips voor het omgaan met Long Covid, vermoeidheid en pijn

“Als ik mijn haren wil wassen moet ik op het vloertje van de douche gaan zitten omdat dit me niet lukt als ik sta”.    Zo, dit zinnetje kwam bij mij binnen…..In een uitzending van EenVandaag ging het over Long Covid klachten. Een mevrouw vertelde haar verhaal, specifiek over haar vermoeidheid en gaf een paar concrete voorbeelden.

Lees meer »

Binnenkort kan ik je nóg beter helpen.

Een persoonlijk bericht van mij vandaag; dit blog kan voor jou ook een grote verandering teweeg brengen. Benieuwd? Lees dan snel verder.Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik zelf ook veel ervaring heb met een  vol hoofd, piekeren, trauma, HSP en met allerlei onverklaarbare (pijn)klachten; Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheids Syndroom en een Whiplash. En als je zoals ik meer dan 30 jaar gezondheidsproblemen hebt, ben je wat kwetsbaarder en komt er ‘vanzelf’ van alles bij.

Lees meer »

Stop piekeren.

“Altijd maar piekeren. Je zorgen maken. Je wordt er helemaal gek van. Je blijft maar in je hoofd bezig. En ontspannen? ‘Ho, maar'. Je staat altijd ‘aan’.En het vervelende: de invloed die het heeft op je partner of kinderen. Je hebt al zó vaak iets ‘verpest’ door je gepieker. Alles bekijken door je negatieve bril. Altijd problemen verzinnen. De lol is er voor je omgeving zo gauw af.”Lees verder hoe ik jou van het piekeren af help, ik zal je eerst nog even een mooi voorbeeld geven vanuit mijn praktijk.

Lees meer »

Zo krijg je snel rust in stressvolle situaties.

Zit niet zo te zuchten; wordt dat weleens tegen je gezegd? En hoe voelt dat, lucht dat op? Geeft het je een gevoel van ruimte? Als je in stressvolle situaties diep zucht ben je eigenlijk heel goed bezig.Volgens Standford neurowetenschapper Andrew Huberman is de ‘fysiologische zucht’ de beste manier om stress tijdens een stressvolle gebeurtenis te verminderen. Door op deze manier een paar keer te zuchten kun je direct in het moment al kalmer worden zonder dat de oorzaak van de stress al is weggehaald.

Lees meer »

Waarom je niet ontspannen kunt bankhangen.

Heb jij jezelf weleens afgevraagd hoe het toch kan dat als je lekker rustig op de bank zit met een kopje koffie, je jezelf toch gestrest/angstig of depri voelt. Je kunt lekker ontspannen, je zit niet in een stressvolle situatie, je hoeft niets te doen en toch voel je jezelf niet goed. Hoe kan dat toch?

Lees meer »

Altijd maar falen, en ik doe nog zo goed mijn best.....

"Het lukt me gewoon niet!". Snikkend vertelt ze hoe ze haar best doet. Ze houdt zich nu nog nét overeind maar eigenlijk voelt het allemaal als veel teveel. Ze snauwt haar man en kinderen af, om zich daarna weer schuldig te voelen. “Het zou allemaal zo leuk moeten zijn maar ik kan er echt niet van genieten”.

Lees meer »

Wat chronische stress met je doet.

“Mijn probleem is niet zo groot, het zijn eigenlijk maar kleine dingetjes. Als ik het vergelijk met mijn nichtje die een ernstig ongeluk heeft meegemaakt, dan heeft zij écht een groot probleem. Dan durf ik er niet over te beginnen dat ik het op dit moment heel moeilijk vind om alle ballen in de lucht te houden; wat zij meemaakt is veel erger”.

Lees meer »


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?

 


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?
Je was echt relaxed, het voelde zo goed.
Dit moet ik vasthouden dacht jij.

De eerste dagen dat je weer ging werken lukte het nog prima, 's avonds na het eten nog even lekker wandelen of fietsen. Ontspannen met de kinderen bezig zijn en alles hoefde niet snel, snel.

Totdat

Ja, totdat alles weer gewoon werd zoals het altijd is geweest. Eigenlijk verlang je nu alleen nog maar naar rust om je heen.

Druk en intensief leven

Het leven is 'gewoon' druk en intensief.
Voordat je het weet word je weer overspoeld door alle informatie die de hele dag door tot je komt. Werkstress, huishouden, opvoeding, je agenda die van 'buitenaf ingevuld' wordt, huiswerk overhoren, informatie avonden op school, zorgen om familieleden, zieke ouders, verplichtingen waar je soms niet onder uit kunt en zo is er nog veel meer.

je hoofd zit helemaal Vol Er zijn zoveel dingen waar je nu in je hoofd mee bezig bent. Eigenlijk ben je best wel teleurgesteld. Je had gedacht dat het je na deze vakantie toch écht zou lukken om die ontspanning vast te houden. Maar je hebt nu het gevoel dat je hoofd op 'springen' staat. Zo vol is het.

je verlangt naar rust
 

Hoe zou het voor je zijn als je weer rust in je hoofd hebt zodat je ook weer kunt ontspannen?
Je voelt je heerlijk ontspannen, je hebt weer overzicht en je kunt daardoor alles weer beter aan. Je bent weer blij als de mensen in je directe omgeving thuis zijn. Je durft het eigenlijk niet tegen hen te zeggen, maar hun aanwezigheid was je vaak al te veel....

Voor al je problemen heb ik geen oplossing, wat ik je wel kan leren is om alle informatie in je hoofd te ordenen. Als al die informatie (en dat is heel veel) een eigen plek heeft zal je gelijk rust en overzicht ervaren.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.