Ontspannen vakantiegevoel kwijt?

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 16:01

Binnenkort kan ik je nóg beter helpen.

Een persoonlijk bericht van mij vandaag; dit blog kan voor jou ook een grote verandering teweeg brengen. Benieuwd? Lees dan snel verder.Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik zelf ook veel ervaring heb met een  vol hoofd, piekeren, trauma, HSP en met allerlei onverklaarbare (pijn)klachten; Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheids Syndroom en een Whiplash. En als je zoals ik meer dan 30 jaar gezondheidsproblemen hebt, ben je wat kwetsbaarder en komt er ‘vanzelf’ van alles bij.

Lees meer »

Stop piekeren.

“Altijd maar piekeren. Je zorgen maken. Je wordt er helemaal gek van. Je blijft maar in je hoofd bezig. En ontspannen? ‘Ho, maar'. Je staat altijd ‘aan’.En het vervelende: de invloed die het heeft op je partner of kinderen. Je hebt al zó vaak iets ‘verpest’ door je gepieker. Alles bekijken door je negatieve bril. Altijd problemen verzinnen. De lol is er voor je omgeving zo gauw af.”Lees verder hoe ik jou van het piekeren af help, ik zal je eerst nog even een mooi voorbeeld geven vanuit mijn praktijk.

Lees meer »

Zo krijg je snel rust in stressvolle situaties.

Zit niet zo te zuchten; wordt dat weleens tegen je gezegd? En hoe voelt dat, lucht dat op? Geeft het je een gevoel van ruimte? Als je in stressvolle situaties diep zucht ben je eigenlijk heel goed bezig.Volgens Standford neurowetenschapper Andrew Huberman is de ‘fysiologische zucht’ de beste manier om stress tijdens een stressvolle gebeurtenis te verminderen. Door op deze manier een paar keer te zuchten kun je direct in het moment al kalmer worden zonder dat de oorzaak van de stress al is weggehaald.

Lees meer »

Waarom je niet ontspannen kunt bankhangen.

Heb jij jezelf weleens afgevraagd hoe het toch kan dat als je lekker rustig op de bank zit met een kopje koffie, je jezelf toch gestrest/angstig of depri voelt. Je kunt lekker ontspannen, je zit niet in een stressvolle situatie, je hoeft niets te doen en toch voel je jezelf niet goed. Hoe kan dat toch?

Lees meer »

Altijd maar falen, en ik doe nog zo goed mijn best.....

"Het lukt me gewoon niet!". Snikkend vertelt ze hoe ze haar best doet. Ze houdt zich nu nog nét overeind maar eigenlijk voelt het allemaal als veel teveel. Ze snauwt haar man en kinderen af, om zich daarna weer schuldig te voelen. “Het zou allemaal zo leuk moeten zijn maar ik kan er echt niet van genieten”.

Lees meer »

Wat chronische stress met je doet.

“Mijn probleem is niet zo groot, het zijn eigenlijk maar kleine dingetjes. Als ik het vergelijk met mijn nichtje die een ernstig ongeluk heeft meegemaakt, dan heeft zij écht een groot probleem. Dan durf ik er niet over te beginnen dat ik het op dit moment heel moeilijk vind om alle ballen in de lucht te houden; wat zij meemaakt is veel erger”.

Lees meer »

Hoe kan ik mijn grenzen stellen, aangeven en bewaken?

Zit je ’s avonds net gezellig met je partner en een kopje koffie op de bank, krijg je een appje;  'wil je me bellen, ik heb even je hulp nodig. Het is echt maar heel kort'. Je baalt: je wilt nu rust, gewoon even niks. Maar ja, er wordt een beroep op je gedaan en je weet dat als je nu gaat bellen je partner ook nog begint te ‘zeuren’. Want die wil ook wel even aandacht van je.

Lees meer »

Wat te doen bij nare dromen en nachtmerries?

“Ik wilde het deurtje van de wasmachine weer open trekken maar dat lukte niet. Ze zwaaide nog heel lief naar mij maar door het zeepsop zag ik haar niet goed meer. Lieve help, ik had het verkeerde wasprogramma aangezet!!!Het was de bedoeling dat ze even een paar rondjes in de wasmachine mocht meedraaien maar ik had een wasprogramma van 2,5 uur op 60 graden ingesteld. HELLUP!!!”

Lees meer »


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?

 


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?
Je was echt relaxed, het voelde zo goed.
Dit moet ik vasthouden dacht jij.

De eerste dagen dat je weer ging werken lukte het nog prima, 's avonds na het eten nog even lekker wandelen of fietsen. Ontspannen met de kinderen bezig zijn en alles hoefde niet snel, snel.

Totdat

Ja, totdat alles weer gewoon werd zoals het altijd is geweest. Eigenlijk verlang je nu alleen nog maar naar rust om je heen.

Druk en intensief leven

Het leven is 'gewoon' druk en intensief.
Voordat je het weet word je weer overspoeld door alle informatie die de hele dag door tot je komt. Werkstress, huishouden, opvoeding, je agenda die van 'buitenaf ingevuld' wordt, huiswerk overhoren, informatie avonden op school, zorgen om familieleden, zieke ouders, verplichtingen waar je soms niet onder uit kunt en zo is er nog veel meer.

je hoofd zit helemaal Vol Er zijn zoveel dingen waar je nu in je hoofd mee bezig bent. Eigenlijk ben je best wel teleurgesteld. Je had gedacht dat het je na deze vakantie toch écht zou lukken om die ontspanning vast te houden. Maar je hebt nu het gevoel dat je hoofd op 'springen' staat. Zo vol is het.

je verlangt naar rust
 

Hoe zou het voor je zijn als je weer rust in je hoofd hebt zodat je ook weer kunt ontspannen?
Je voelt je heerlijk ontspannen, je hebt weer overzicht en je kunt daardoor alles weer beter aan. Je bent weer blij als de mensen in je directe omgeving thuis zijn. Je durft het eigenlijk niet tegen hen te zeggen, maar hun aanwezigheid was je vaak al te veel....

Voor al je problemen heb ik geen oplossing, wat ik je wel kan leren is om alle informatie in je hoofd te ordenen. Als al die informatie (en dat is heel veel) een eigen plek heeft zal je gelijk rust en overzicht ervaren.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.