Ontspannen vakantiegevoel kwijt?

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 16:01

Waarom je niet ontspannen kunt bankhangen.

Heb jij jezelf weleens afgevraagd hoe het toch kan dat als je lekker rustig op de bank zit met een kopje koffie, je jezelf toch gestrest/angstig of depri voelt. Je kunt lekker ontspannen, je zit niet in een stressvolle situatie, je hoeft niets te doen en toch voel je jezelf niet goed. Hoe kan dat toch?

Lees meer »

Altijd maar falen, en ik doe nog zo goed mijn best.....

"Het lukt me gewoon niet!". Snikkend vertelt ze hoe ze haar best doet. Ze houdt zich nu nog nét overeind maar eigenlijk voelt het allemaal als veel teveel. Ze snauwt haar man en kinderen af, om zich daarna weer schuldig te voelen. “Het zou allemaal zo leuk moeten zijn maar ik kan er echt niet van genieten”.

Lees meer »

Wat chronische stress met je doet.

“Mijn probleem is niet zo groot, het zijn eigenlijk maar kleine dingetjes. Als ik het vergelijk met mijn nichtje die een ernstig ongeluk heeft meegemaakt, dan heeft zij écht een groot probleem. Dan durf ik er niet over te beginnen dat ik het op dit moment heel moeilijk vind om alle ballen in de lucht te houden; wat zij meemaakt is veel erger”.

Lees meer »

Hoe kan ik mijn grenzen stellen, aangeven en bewaken?

Zit je ’s avonds net gezellig met je partner en een kopje koffie op de bank, krijg je een appje;  'wil je me bellen, ik heb even je hulp nodig. Het is echt maar heel kort'. Je baalt: je wilt nu rust, gewoon even niks. Maar ja, er wordt een beroep op je gedaan en je weet dat als je nu gaat bellen je partner ook nog begint te ‘zeuren’. Want die wil ook wel even aandacht van je.

Lees meer »

Wat te doen bij nare dromen en nachtmerries?

“Ik wilde het deurtje van de wasmachine weer open trekken maar dat lukte niet. Ze zwaaide nog heel lief naar mij maar door het zeepsop zag ik haar niet goed meer. Lieve help, ik had het verkeerde wasprogramma aangezet!!!Het was de bedoeling dat ze even een paar rondjes in de wasmachine mocht meedraaien maar ik had een wasprogramma van 2,5 uur op 60 graden ingesteld. HELLUP!!!”

Lees meer »

Grenzen aangeven in 4 stappen.

* Ik moet altijd alles alleen doen  * Die collega doet niks maar het werk moet wél klaar; dus     wie draait er weer voorop? * Niemand ruimt zijn eigen rommel op dus doe ik het maar* Mijn man doet helemaal niks als hij thuis is* Mijn vader heeft 5 kinderen en wie is degene die altijd          alles voor hem doet??? Is dit herkenbaar voor je?Het kan heel frustrerend zijn hé als je omgeving zich anders gedraagt dan wat ze volgens jou horen te doen. En dat ze hun verantwoording niet nemen is iets wat je echt niet kunt begrijpen.

Lees meer »

Zo kom je af van al dat moeten en kan je weer ontspannen.

Kijk eens even naar je leven. Hoe denk je en hoe praat je de hele dag tegen jezelf? Zeg jij ook vaak; ik moet dit, ik moet nog dat en eigenlijk had ik dat ook nog moeten doen? Je wilt lekker in de tuin gaan zitten, maar dan moet je wel eerst het onkruid waar je tegen aan zit te kijken weghalen. Of je wilt lekker op de bank gaan zitten maar als het stofzuigen nog niet klaar is kan je gewoon niet lekker zitten. Het moet éérst allemaal klaar zijn voordat je eindelijk rust en ontspanning van jezelf mag nemen.Voor je het weet wordt dit een patroon en bestaat 80 % van wat je doet, uit dingen die ‘moeten’, nou eenmaal zo ‘horen’ en dingen die nog op je takenlijst staan. Want dat ‘moet’ eerst klaar zijn.

Lees meer »

Ken jij jouw kernwaarden?

“Dit is dus mijn gebruiksaanwijzing”😊.Met een grote grijns op zijn gezicht houdt Ruben (niet zijn echte naam) 21 jaar, 5 gele briefjes voor het scherm omhoog. We hebben er net een Skypesessie opzitten en samen de kernwaarden van Ruben uitgezocht.

Lees meer »

Voel jij je ook zo onrustig?

Corona is nog niet weg en we zitten alweer in een situatie die bij velen van ons zorgt voor angstgevoelens en onrust in het hoofd en lichaam. We ervaren nu in deze onzekere situatie veel stress en spanning.Daardoor is ons orthosympathische zenuwstelsel heel actief. Dit geeft klachten als angst, gejaagdheid, rusteloosheid e.d.  waardoor je ook weer meer gaat piekeren en moeilijker kunt slapen. En als dit zenuwstelsel actief blijft worden deze klachten in stand gehouden.Daarom heb ik vandaag een praktische tip voor jou;de 4-7-8 ademhaling.

Lees meer »


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?

 


Waar is dat ontspannen vakantiegevoel gebleven?
Je was echt relaxed, het voelde zo goed.
Dit moet ik vasthouden dacht jij.

De eerste dagen dat je weer ging werken lukte het nog prima, 's avonds na het eten nog even lekker wandelen of fietsen. Ontspannen met de kinderen bezig zijn en alles hoefde niet snel, snel.

Totdat

Ja, totdat alles weer gewoon werd zoals het altijd is geweest. Eigenlijk verlang je nu alleen nog maar naar rust om je heen.

Druk en intensief leven

Het leven is 'gewoon' druk en intensief.
Voordat je het weet word je weer overspoeld door alle informatie die de hele dag door tot je komt. Werkstress, huishouden, opvoeding, je agenda die van 'buitenaf ingevuld' wordt, huiswerk overhoren, informatie avonden op school, zorgen om familieleden, zieke ouders, verplichtingen waar je soms niet onder uit kunt en zo is er nog veel meer.

je hoofd zit helemaal Vol Er zijn zoveel dingen waar je nu in je hoofd mee bezig bent. Eigenlijk ben je best wel teleurgesteld. Je had gedacht dat het je na deze vakantie toch écht zou lukken om die ontspanning vast te houden. Maar je hebt nu het gevoel dat je hoofd op 'springen' staat. Zo vol is het.

je verlangt naar rust
 

Hoe zou het voor je zijn als je weer rust in je hoofd hebt zodat je ook weer kunt ontspannen?
Je voelt je heerlijk ontspannen, je hebt weer overzicht en je kunt daardoor alles weer beter aan. Je bent weer blij als de mensen in je directe omgeving thuis zijn. Je durft het eigenlijk niet tegen hen te zeggen, maar hun aanwezigheid was je vaak al te veel....

Voor al je problemen heb ik geen oplossing, wat ik je wel kan leren is om alle informatie in je hoofd te ordenen. Als al die informatie (en dat is heel veel) een eigen plek heeft zal je gelijk rust en overzicht ervaren.

Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen? Stuur mij dan even een geheel vrijblijvend  berichtje en ik neem contact met je op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik help je graag!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.